Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


JUNGTINĖ KARALYSTĖ
JK karaliui Karoliui III diagnozuotas vėžys
IQ
Scanpix
Karalius Karolis III.

Bakingamo rūmai praneša, kad Jungtinės Karalystės (JK) karaliui Karoliui III diagnozuotas vėžys. Kaip praneša „Sky News“, jo gydymas pradėtas pirmadienį, tačiau diagnozė nėra susijusi su karaliui taikytu gydymu dėl padidėjusios prostatos.

Sausio 29 d. 75 metų amžiaus Karolis III buvo išleistas iš ligoninės po kelias dienas trukusio gydymo dėl padidėjusios prostatos. Remiantis Bakingamo rūmų pranešimu, vėžys pastebėtas prostatos gydymo metu, tačiau su šia diagnoze nėra susijęs. Vėžio forma nėra atskleidžiama.

Teigiama, kad karalius gydytojų rekomendacija kol kas susilaikys nuo viešų pareigų ėjimo, tačiau ir toliau vykdys viešų reikalų neįtraukiančias pareigas.

Karalius apie operaciją dėl padidėjusios prostatos gydymo nusprendė viešai paskelbti iš anksto, taip siekdamas paskatinti šalies vyrus tikrintis prostatą. Vėliau Bakingamo rūmai išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad Karolis III labai džiaugiasi pozityviais šios kampanijos rezultatais.

CNN šaltinių teigimu, karalius tęs gydymą namuose.

JK premjeras Rishi Sunakas socialiniame tinkle „X“ (buvusiame „Twitter“) paskelbė įrašą, kuriame linki karaliui Karoliui III „visiško ir greito pasveikimo“, ir teigė neturintis abejonių, kad karalius greitai pasveiks bei kad sveikatos jam linki visa šalis.

Iš ligoninės sausio 29 d. taip pat buvo išleista ir Velso princesė Catherine, kuriai dėl neatskleistos medicininės problemos buvo atlikta pilvo operacija. Kol kas nėra žinoma, kas pakeis karalių viešose pareigose, nes jo sūnus princas Williamas buvo atsitraukęs nuo pareigų vykdymo dėl žmonos operacijos.

2024 02 05 20:08
Spausdinti