Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


UKRAINA
JK žada panaudoti savo „diplomatines ir ekonomines galias“, kad apsaugotų Ukrainą
BNS
Facebook
Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas.

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas penktadienį per pokalbį telefonu su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu pažadėjo panaudoti visas savo vyriausybės „diplomatines ir ekonomines galias“, kad atremtų „Rusijos agresiją Ukrainos atžvilgiu“.

Pokalbis su V. Zelenskiu įvyko britų lyderiui pirmadienį telefonu pabendravus su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir išreiškus jam „didelį susirūpinimą“ dėl Maskvos pajėgų telkimo Ukrainos pasienyje.

Pastarosiomis savaitėmis tvyro aštri įtampa tarp Rusijos ir Vakarų šalių – jų lyderiai kaltina Maskvą ruošiantis įsiveržti į savo vakarinę kaimynę. V. Putinas neigia, kad jo šalis planuoja ataką.

B. Johnsono biuras po penktadienį įvykusio pokalbio su V. Zelenskiu išplatino pareiškimą, kuriame nurodė, kad britų premjeras „pakartojo prezidentui V. Putinui perduotą žinią apie Jungtinės Karalystės paramą Ukrainos teritoriniam vientisumui“.

„Ministras pirmininkas pabrėžė, kad JK kartu su sąjungininkais panaudos visas savo diplomatines ir ekonomines galias, kad užkirstų kelią bet kokiai Rusijos agresijai Ukrainos atžvilgiu“, – sakoma B. Johnsono biuro pareiškime.

Dauningo gatvė pranešė, kad abu lyderiai taip pat „aptarė, kaip svarbu Ukrainai ir kitoms Europos valstybėms mažinti savo priklausomybę nuo rusiškų dujų, taip pat būtinybę plėtoti ekologiškus ir įvairius energijos šaltinius“.

B. Johnsonas ir V. Zelenskis sutarė, kad „vertinga tęsti dialogą, įskaitant dialogą su Rusija“, rašoma pareiškime priduriant, kad jiedu palaikys glaudžius ryšius.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.

2021 12 17 19:17
Spausdinti