Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


KARAS UKRAINOJE
JT pareigūnas vyks į Maskvą tartis dėl „humanitarinių paliaubų“ Ukrainoje
BNS
Pixabay

Vienas aukšto rango Jungtinių Tautų pareigūnas šį savaitgalį apsilankys Maskvoje ir mėgins susitarti dėl „humanitarinių paliaubų“ Ukrainoje, penktadienį pranešė JT vadovas Antonio Guterresas.

Generalinis sekretorius sakė, kad jo pavaduotojas humanitariniams reikalams Martinas Griffithsas sekmadienį išskris į Maskvą, o vėliau aplankys Kyjivą.

A. Guterresas pridūrė, kad šis vizitas pademonstruos, „jog mes nenumojame ranka į perspektyvą sustabdyti kautynes – Jemene, Ukrainoje, bet kur pasaulyje.“

Tiek Rusija, tiek Ukraina sutiko susitikti su M. Griffithsu, nurodė JT vadovas.

Rusija iki šiol atsisakydavo priimti bet kurį aukšto rango JT pareigūną, kad būtų aptartas Maskvos karas su Ukraina. Likus savaitėms iki vasario 24-ąją Rusijos pradėtos invazijos A. Guterresas mėgino pasiųsti derybų savo pavaduotoją politiniams reikalams Rosemary DiCarlo.

Nuo karo pradžios JT generaliniam sekretoriui nepavyko susisiekti su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, anot diplomatų, supykdyto A. Guterreso kaltinimų, kad įsiverždama į kaimyninę šalį Maskva pažeidė Jungtinių Tautų Chartiją.

Maskva savo karinę kampaniją Ukrainoje griežtai atsisako vadinti karu ir vartoja terminą „specialioji karinė operaciją“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 04 02 10:37
Spausdinti