Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


RINKIMAI JUODKALNIJOJE
Juodkalnijos lyderis M. Djukanovičius pralaimėjo antrąjį prezidento rinkimų ratą
BNS
Scanpix
Jakovas Milatovičius.

Juodkalnijos politinį elitą sekmadienį supurtė ilgamečio lyderio Milo Djukanovičiaus triuškinamas pralaimėjimas antrajame prezidento rinkimų rate naujam veidui Jakovui Milatovičiui.

M. Djukanovičius Juodkalnijos politikoje dominavo dešimtmečius, pakaitomis dirbdamas įvairiuose postuose, įskaitant prezidento ir premjero.

„Drauge su visais Juodkalnijos piliečiais mes ryžtingai atsisveikinome su nusikaltimais ir korupcija“, – savo partijos „Europa dabar“ būstinėje sakydamas pergalės kalbą pareiškė J. Milatovičius.

„Šio vakaro laukėme daugiau kaip 30 metų“, – sakė jis.

Apklausas atliekanti grupė „Centre for Monitoring and Research“ paskelbė, kad J. Milatovičius surinko 60 proc. balsų. Oficialūs rezultatai turėtų būti paskelbti vėliau šią savaitę.

Tačiau aiškėjant atotrūkio mastui, M. Djukanovičius pripažino savo pralaimėjimą ir palinkėjo J. Milatovičiui sėkmės prezidento poste.

„Juodkalnija pasirinko ir aš gerbiu tą pasirinkimą, – savo šalininkams sakė M. Djukanovičius. – Noriu, kad Milatovičius sėkmingai dirbtų prezidentu, nes tai reiškia, kad sėkmę gali pasiekti Juodkalnija.“

2023 04 03 09:15
Spausdinti