Meniu
Prenumerata

pirmadienis, balandžio 29 d.


KINIJOS EKONOMIKA
Kinija veikiausiai pasieks išsikeltą tikslą, kad valstybės ekonomika 2023 metais išaugtų 5 proc.
ELTA
Freepik

Kinija veikiausiai pasieks anksčiau šįmet išsikeltą tikslą, kad valstybės ekonomika 2023 metais išaugtų 5 proc., antradienį pareiškė premjeras Li Qiangas.

„Tikimasi, kad šįmet pasieksime metų pradžioje iškeltą maždaug 5 proc. ekonomikos augimo tikslą“, – atidarydamas Kinijos šiaurėje vykstantį tarptautinį politikos ir verslo lyderių susitikimą tvirtino ministras pirmininkas.

„Kelios tarptautinės organizacijos ir institucijos neseniai taip pat padidino nuosavas Kinijos ekonomikos augimo šiais metais prognozes, taip parodydamos savo pasitikėjimą Kinijos plėtros perspektyvomis“, – pridūrė pareigūnas.

Kinija šiuo metu tvarkosi su lėtėjančiu atsigavimu po COVID-19, pastarosiomis savaitėmis paskelbus daugybę blausių rodiklių, liudijančių, kad atsigavimas praranda pagreitį. Siekdamas paskatinti ekonomiką, šalies centrinis bankas praėjusią savaitę sumažino dvi svarbias palūkanų normas.

Remiantis anksčiau šį mėnesį pasirodžiusiais pranešimais, Pekinas ruošia virtinę priemonių, nukreiptų į kelias ekonomikos sritis, ypač į nekilnojamojo turto sektorių, kuris yra atsakingas už nemažą bendrojo vidaus produkto (BVP) dalį.

Kovą Kinija išsikėlė tikslą, kad valstybės ekonomika 2023 metais išaugtų maždaug 5 proc. Tai šaliai yra vienas žemiausių ekspansijos rodiklių per kelis dešimtmečius. Premjeras tada pripažino, kad įgyvendinti šį tikslą bus nelengva.

2023 06 27 09:18
Spausdinti