Meniu
Prenumerata

pirmadienis, balandžio 29 d.


„THE BEATLES“ LEGENDA
Kulka, nusinešusi brangią J. Lennono gyvybę, bus parduodama aukcione
ELTA

Kulka, iššauta iš revolverio, kuriuo 1980 metais Niujorke buvo nužudytas Johnas Lennonas, ketvirtadienį bus parduodama Anglijos Niukaslo prie Taino mieste ir už ją tikimasi gauti iki 2 000 svarų sterlingų (2 335 eurų).

Aukciono rengėjai „Anderson and Garland“ suvenyrą parduoda britų policininko Briano Tayloro, tarnavusio Nortumbrijos regiono policijoje, šeimos vardu.

B. Taylorui buvo leista iššauti iš ginklo 1984 metais, jam lankantis Niujorko policijos departamente. Vizito metu jis pats pateko į apšaudymą, kai važiavo policijos automobiliu, ir kaip atsiprašymas jam buvo parodytas nedidelis policijos muziejus, kuriame buvo saugomas žymusis revolveris.

„Ten jam buvo leista iššauti iš ginklo, iš kurio buvo paleistos kulkos, nušovusios vieną geriausių ir mylimiausių muzikos žvaigždžių Johną Lennoną. Kulka ir tūta buvo surinkti ir įteikti B. Taylorui kaip dovana. Jis juos įsirėmino ir laikė pasikabinęs ant savo kabineto sienos iki pat karjeros pabaigos“, – rašoma aukciono namų interneto svetainėje.

Rėmelyje taip pat yra nuotrauka, kurioje B. Tayloras su uniforma laiko revolverį.

Šeima nusprendė, kad šį daiktą reikėtų perduoti kitam grupės „The Beatles“ dainininko gerbėjui, teigė aukciono namai.

J. Lennono žudikas Markas Davidas Chapmanas, kuriam dabar 68 metai, įkalintas iki gyvos galvos.

2024 02 29 15:37
Spausdinti