Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


KARAS UKRAINOJE
Kyjivas: Rusijos pajėgos „sparčiai traukiasi“ iš Ukrainos šiaurinių sričių
BNS
Telegram

Rusijos pajėgos „sparčiai traukiasi“ iš teritorijų aplink Ukrainos sostinę Kyjivą ir šiaurinį Černihivo miestą, šeštadienį pranešė ukrainiečių prezidento patarėjas Mychailo Podoliakas.

„Rusams sparčiai traukiantis iš Kyjivo ir Černihivo sričių... visiškai aišku, kad Rusijos prioritetu tampa kitokia taktika: susitelkti į rytus ir pietus“, – sakoma per socialinius tinklus paskelbtoje M. Podoliako žinutėje.

Rusija puolimą prieš Ukrainą pradėjo vasario 24 dieną, tikėdamasi greitai užimti Kyjivą ir nuversti prezidento Volodymyro Zelenskio vyriausybę.

Tačiau Ukrainos įnirtingas priešinimasis, taip pat rusų logistikos ir taktikos problemos sutrikdė Kremliaus planus. Tuo metu Vakarų šalys paskelbė Rusijai beprecedenčių sankcijų, o daugybė tarptautinių bendrovių iš jos pasitraukė.

Ukrainos pajėgos pradeda susigrąžinti kontrolę regione aplink Kyjivą ir pietinėje Chersono srityje. Chersonas yra vienintelis reikšmingas miestas, kurį Rusijai iki šiol pavyko užimti.

Tačiau pietrytiniame Mariupolio mieste civiliai desperatiškai tebelaukia pagalbos po jau ištisas savaites besitęsiančių intensyvių apšaudymų. Mieste beveik nėra geriamo vandens, labai maža maisto ir sutrikęs elektros bei šilumos tiekimas.

Rusijos pajėgos apsupo šį Azovo jūros uostamiestį ir negailestingai jį bombardavo, mėgindamos užimti strategiškai svarbų miestą. Tai būtų svarbus pasiekimas, Rusijai stengiantis sujungti Luhansko ir Donecko sričių teritorijas, kontroliuojamas Maskvos remiamų separatistų, su Krymo pusiasaliu, aneksuotu Kremliaus 2014 metais.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 04 02 13:21
Spausdinti