Meniu
Prenumerata

trečiadienis, balandžio 24 d.


UKRAINA IR ES
Kyjive vasario 3 dieną planuojamas Ukrainos ir ES viršūnių susitikimas
BNS
Scanpix
Kyjivas.

Kyjive vasario 3 dieną įvyks Ukrainos ir Europos Sąjungos viršūnių susitikimas, kuriame bus aptarta finansinė ir karinė parama, teigiama pirmadienį išplatintame prezidento Volodymyro Zelenskio biuro pranešime.

Pranešime teigiama, kad prezidentas aptarė aukščiausiojo lygio susitikimo detales su Europos Komisijos pirmininke Ursula von der Leyen per pirmąjį jo šių metų pokalbį telefonu.

„Šalys aptarė numatomus kito Ukrainos ir ES viršūnių susitikimo, kuris įvyks vasario 3 dieną Kyjive, rezultatus ir susitarė intensyvinti parengiamąjį darbą“, – rašoma pranešime.

Vadovai kalbėjosi apie „tinkamų“ ginklų ir naują 18 mlrd. eurų finansinės pagalbos Ukrainai programą, o V. Zelenskis pasisakė už tai, kad pirmoji dalis būtų išsiųsta jau šį mėnesį.

Praėjusį mėnesį ES sudarė sąlygas suteikti Ukrainai pagalbą, vadinamą „mega sandoriu“, į kurį įeina ir minimalus 15 proc. pasaulinio pelno mokesčio tarifo nustatymas.

Šis žingsnis žengtas po to, kai V. Zelenskis įsakmiai paragino neleisti, kad 27 valstybių bloko vidaus nesutarimai trukdytų paremti Kyjivą.

2023 01 03 09:35
Spausdinti