Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


NATO IR UKRAINA
Kyjive vieši NATO generalinis sekretorius J. Stoltenbergas atnaujinta
BNS
NATO
J. Stoltenbergas.

Vizito į Kyjivą ketvirtadienį atvyko NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas, pranešė ukrainiečių žiniasklaida ir vienas Aljanso pareigūnas.

Tai yra jo pirmas vizitas nuo plataus masto Rusijos karo Ukrainoje pradžios.

Angliškas naujienų portalas „Kyiv Independent“ pasidalijo nuotraukomis, kuriose matomas J. Stoltenbergas vienoje Kyjivo aikščių prie memorialo žuvusiems kariams.

Nuotraukose J. Stoltenbergas užfiksuotas nulenkęs galvą prie šio memorialo.

Daugelis į Kyjivą vykstančių Vakarų pareigūnų saugumo sumetimais apie savo keliones iš anksto nepraneša.

„NATO generalinis sekretorius yra Ukrainoje. Daugiau informacijos paskelbsime kaip įmanoma greičiau“, – sakė vienas NATO pareigūnas.

J. Stoltenbergo vizitas vyksta praėjus 14 mėnesių po Rusijos invazijos pradžios ir prieš numatomą Ukrainos kontrpuolimą.

NATO pažadėjo palaikyti Ukrainą kovoje su Rusija.

Anksčiau šį mėnesį J. Stoltenbergas pakvietė Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį į liepą Vilniuje įvyksiantį NATO viršūnių susitikimą.

Lietuvos ambasadorius prie NATO Deividas Matulionis sako, kad generalinio sekretoriaus Jenso Stoltenbergo vizitas Kyjive rodo, kad Aljansas rimtai nusiteikęs dėl Ukrainos.

„Kuo toliau, tuo labiau matome, kad Aljansas yra pasirengęs rimtam paketui Ukrainai, kurį pasiūlys tiek politinėje, tiek praktinėje srityje“, – ketvirtadienį žurnalistams Briuselyje sakė diplomatas.

2023 04 20 11:05
Spausdinti