Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


POKYČIAI SRAUTUOSE
Latvijos pasieniečiai apgręžė 36 migrantus
BNS
BNS foto
Migrantai.

Latvijos valstybės sienos apsaugos pareigūnai sekmadienį apgręžė 36 žmones, mėginusius neteisėtai patekti į šalį per sieną su Baltarusija, pirmadienį pranešė tarnybos atstovai.

Pastarosiomis savaitėmis daugėjo migrantų, bandančių neteisėtai patekti į šalį iš Baltarusijos. Iki šiol daugiausiai tokių bandymų buvo užfiksuota gruodžio 23-ąją, kai pasieniečiai apgręžė 103 atvykėlius.

Anksčiau paprastai per dieną būdavo užfiksuojama po 20–30 bandymų neteisėtai kirsti sieną su Baltarusija.

Nuo rugpjūčio 10-osios pareigūnai užkirto kelią iš viso 4 161 asmens mėginimui neteisėtai patekti į Latviją iš Baltarusijos.

Per pastarąją parą už neteisėtą sienos kirtimą nesulaikytas nė vienas žmogus.

Tuo metu Lietuvos pasienyje, kaip pirmadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), per pastarąją parą nefiksuota migrantų bandymų kirsti sieną. Pasak tarnybos, nebuvo ir užsieniečių, kurie būtų į Lietuvą įleisti dėl humanitarinių priežasčių.

Nuo rugpjūčio 11-osios, kai pasienyje su Baltarusija buvo įvesta ekstremalioji padėtis, sieną dėl humanitarinių priežasčių buvo leista kirsti 94 asmenims. Nuo metų pradžios sulaikyti 446 trečiųjų šalių piliečiai, neteisėtai kirtę valstybinę sieną.

Labai padaugėjus neteisėtų bandymų kirsti Latvijos ir Baltarusijos sieną, vyriausybė iki lapkričio 10-osios įvedė ekstremaliąją padėtį Ludzos, Kraslavos, Aukštutinės Dauguvos savivaldybėse ir Daugpilyje. Spalio viduryje nuspręsta ekstremaliąją padėtį ten pratęsti trims mėnesiams iki vasario 10-osios.

Europos Sąjunga kaltina Baltarusijos režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija keršijant už bloko sankcijas Minskui dėl represijų prieš opoziciją.

Baltarusija tokius kaltinimus neigia ir kritikuoja migrantų neįsileidžiančias ES nares – Latviją, Lietuvą ir Lenkiją.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 01 03 12:53
Spausdinti