Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


MIGRANTAI
Lenkija iki 10 tūkst. didina Baltarusijos pasienyje dislokuotų karių skaičių
BNS
Scanpix
Lenkijos ir Baltarusijos pasienis.

Lenkija iki 10 tūkst. padidins karių, dislokuotų siekiant padėti pasieniečiams stabdyti iš Baltarusijos plūstančių migrantų srautą, skaičių, pirmadienį pranešė gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas.

Šis pranešimas nuskambėjo po virtinės incidentų pasienyje, per kuriuos didelės grupės migrantų bandė nutraukti pjaunančios vielos užtvarą, kurią neseniai pastatė lenkų pajėgos.

„Karių, kurie padės pasieniečiams, skaičių padidiname 2,5 tūkstančio. Greitai maždaug 10 tūkst. karių saugos sienos saugumą“, – per „Twitter“ parašė ministras.

Vėliau pirmadienį lenkų pareigūnai pranešė, kad du kariai buvo nesunkiai sužeisti, kai maždaug 60 migrantų grupė bandė prasiveržti per sieną iš Baltarusijos.

Pasienio tarnyba informavo, kad kariai buvo nuvežti gydyti į ligoninę dėl veido sužeidimų po sekmadienį kilusių incidentų prie Aukštutinio Usnažo gyvenvietės.

Pranešime teigiama, kad migrantai svaidė akmenis ir buvo ginkluoti lazdomis. Toje vietovėje Lenkijos ir Baltarusijos siena eina per tankius, pelkėtus miškus. Didžioji dalis Lenkijos sienos su Baltarusija eina palei Bugo upę.

Pasieniečių svetainėje buvo paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame matyt pjaunančios vielos užtvarą lazda bandantys nutraukti vyrai ir šalmuoti lenkų kariai, stebintys juos netoliese.

Panašus incidentas, kuriame dalyvavo 70 migrantų, įvyko šeštadienį.

Nuo vasaros tūkstančiai migrantų – daugiausia iš Vidurinių Rytų - bandė kirsti arba kirto ES sieną iš Baltarusijos.

Keletas migrantų jau mirė bandydami patekti į ES teritoriją, du iš jų – šį savaitgalį.

Lenkija nuo rugsėjo pasienyje taip pat įvedė nepaprastąją padėtį, dėl kurios pasienio rajone draudžiama būti ten negyvenantiems žmonėms, įskaitant žurnalistus ir humanitarinės pagalbos darbuotojus.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 10 25 15:52
Spausdinti