Meniu
Prenumerata

pirmadienis, balandžio 29 d.


GRĖSMĖ VAKARAMS
Lenkijos užsienio reikalų ministras R. Sikorskis: V. Putino laimėjimas būtų katastrofa visiems Vakarams
ELTA
Scanpix
Radosławas Sikorskis.

Lenkijos užsienio reikalų ministras Radosławas Sikorskis Vašingtone pareiškė, jog reikia dėti visas pastangas, kad Rusijos diktatorius Putinas nelaimėtų Ukrainoje, nes tai būtų katastrofa visiems Vakarams.

Jis tai sakė pirmadienį per susitikimą su JAV valstybės sekretoriumi Anthony`iu Blinkenu, praneša „Ukrinform“ korespondentas.

„Nekantrauju aptarti žingsnius, kuriuos galime žengti, kad būtume tikri, jog Putinas neužkariaus Ukrainos, nes tai būtų katastrofa ne tik Ukrainai, bet ir Lenkijai ir, manau, Vakarams“, – pabrėžė Lenkijos diplomatijos vadovas prasidedant susitikimui.

Jis taip pat padėkojo Jungtinėms Valstijoms už paramą ukrainiečiams per Rusijos agresiją, nors Ukraina nėra NATO narė.

JAV valstybės sekretorius savo ruožtu pabrėžė, jog reikia užtikrinti, kad „Ukraina stovėtų ant savo kojų – kariniu, ekonominiu ir demokratiniu požiūriu – daugybę metų“. A. Blinkenas taip pat padėkojo Lenkijai už jos lyderystę ir solidarumą su Ukraina nuo pat Rusijos plataus masto agresijos pradžios.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Lenkijos užsienio reikalų ministras R. Sikorskis lankosi Vašingtone. Pirmadienį jis taip pat susitiko su JAV prezidento patarėju nacionalinio saugumo klausimais Jake'u Sullivanu, su kuriuo aptarė paramos Ukrainai klausimus.

2024 02 27 08:54
Spausdinti