Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


SANKCIJOS RUSIJAI
„Luminor“ stabdo mokėjimus į ir iš Rusijos bei Baltarusijos
BNS
BNS Foto
„Luminor“.

Visose trijose Baltijos valstybėse veikiantis „Luminor“ bankas pranešė nuo birželio 1-osios sustabdysiąs visus išeinančius mokėjimus visomis valiutomis į Rusiją ir Baltarusiją, o nuo liepos 1 dienos – ir visus įeinančius mokėjimus iš šių valstybių.

„Mokėjimus stabdome imdamiesi prevencinių priemonių bei siekdami apsaugoti savo klientus ir „Luminor“ nuo nuostolių, kuriuos jie gali patirti dėl neprognozuojamų ir sparčiai blogėjančių išorės veiksnių“, – teigiama banko spaudos tarnybos pranešime.

Bankas patikslina, kad paskutinė diena, kai bus galima pateikti mokėjimus į Rusiją ir Baltarusiją – birželio 1-oji, o po šios datos pateikti mokėjimai vykdomi nebus, tuo tarpu paskutinė diena, kai bus galima gauti įeinančius mokėjimus iš Rusijos ir Baltarusijos – birželio 30-oji, o po šios datos gautus mokėjimus „Luminor“ atmes ir lėšas sugrąžins siuntėjui.

Pranešime pažymima, jog individualios išimtys bus taikomos tik mokėjimams, susijusiems su būtiniausiais valstybės poreikiais ir humanitarine pagalba – pavyzdžiui, dėl medicinos priemonių, pensijų išmokėjimo ir panašiais atvejais.

„Luminor“ yra Estijoje registruotas bankas, turintis padalinius Lietuvoje ir Latvijoje.

„Luminor“ įkurtas 2017 metais, sujungus Šiaurės šalių bankų „Nordea“ ir DNB veiklą Baltijos šalyse. 60 proc. banko akcijų valdo JAV investicijų bendrove „Blackstone“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 04 26 16:30
Spausdinti