Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


RUSIJA IR UKRAINA
Maskva: dėl saugumo garantijų ir raudonųjų linijų aptarimo formatų su JAV nebuvo susitarta
BNS
Scanpix
D. Peskovas.

Rusijos ir JAV prezidentų Vladimiro Putino ir Joe Bideno pokalbio metu tikrai nebuvo susitarta dėl saugumo garantijų ir raudonųjų linijų aptarimo formato, patvirtino Rusijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas.

„Tikrai taip“, – pareiškė D. Peskovas, atsakydamas į atitinkamą žurnalistų klausimą.

Kremliaus atstovo taip pat buvo paprašyta patvirtinti žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus, kad J. Bidenas pažadėjo surengti aukšto lygio susitikimą raudonosioms linijoms aptarti, kuriame dalyvautų Rusija, JAV ir didžiosios Europos šalys.

„Buvo kalbama apie tai, kad abi šalys paskirs atstovus šioms temoms aptarti“, – pareiškė D. Peskovas.

Trečiadienį gerai informuotas šaltinis naujienų agentūrai „Interfax“ sakė, kad Rusijos ir JAV prezidentų pokalbio metu nebuvo sutarta dėl formatų, kuriais bus diskutuojama saugumo garantijų ir Rusijai nepriimtinų raudonųjų linijų tema.

Anksčiau trečiadienį JAV prezidentas J. Bidenas sakė, kad tikisi, jog iki gruodžio 10 dienos galės pranešti apie tolesnius JAV ryšius su Rusija.

„Tikimės, kad iki penktadienio galėsime pranešti, kad mes (su Rusija) rengsime susitikimus aukštame lygmenyje“, – pareiškė jis.

Pasak prezidento, šiuose susitikimuose taip pat dalyvaus kai kurios NATO narės.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 12 09 16:15
Spausdinti