Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


KARAS UKRAINOJE
Maskva: naujas ginklų tiekimas Ukrainai didina Rusijos ir JAV konflikto riziką
BNS
Unsplash
Maskva.

Planas pristatyti Ukrainai naujų JAV ginklų, įskaitant pažangias raketų sistemas, didina Jungtinių Valstijų įsitraukimo į tiesioginį konfliktą su Rusija riziką, trečiadienį pareiškė Maskva.

„Bet koks tęsiamas, didinamas ginklų tiekimas didina tokios plėtotės riziką“, – naujienų agentūrai „RIA Novosti“ sakė Rusijos užsienio reikalų viceministras Sergejus Riabkovas. Taip jis atsakė į klausimą apie Maskvos ir Vašingtono konfrontacijos galimybę.

Antradienį Vašingtonas paskelbė, kad tieks Ukrainai pažangias raketų sistemas, tarp jų mobilias HIMARS, galinčias vienu metu paleisti daug tikslaus nutaikymo raketų.

Ir Ukraina, ir Rusija jau naudoja salvinės raketų ugnies sistemas, bet HIMARS yra pranašesnės nuotoliu ir tikslumu.

Ukraina negaus HIMARS raketų, galinčių nuskrieti 300 kilometrų, bet gaus iki maždaug 80 km nuskriejančių raketų. Vis dėlto jų nuotolis yra reikšmingai didesnis už dabartinius Ukrainos kariuomenės pajėgumus.

Pasak S. Riabkovo, JAV yra pasiryžusios „kariauti [su Maskva] iki paskutinio ukrainiečio, kad pasiektų, kaip jie sako, strateginį Rusijos pralaimėjimą“.

„Tai neturi precedento, tai – pavojinga“, – pareiškė S. Riabkovas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 06 01 14:30
Spausdinti