Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 30 d.


XXI A. DEKABRISTŲ ŽMONOS
Moterys prieš diktatorius: kokį planą turi J. Navalnaja ir S. Cichanouskaja?
Evaldas Labanauskas, IQ biuro Briuselyje vadovas

Vladimiras Putinas dažnai mėgdžiojo anksčiau į demokratiją spjovusį Aliaksandrą Lukašenką. Ar panašiai elgsis ir Rusijos opozicija, prie kurios vairo stoja Julija Navalnaja, kaip ir prieš pusketvirtų metų „savo diktatoriui“ pirštinę metusi Sviatlana Cichanouskaja?

Vasario pabaigoje vykusioje Europos Parlamento (EP) sesijoje Strasbūre žurnalistų ložė buvo pilnut pilnutėlė, skirtingai nei plenarinė salė, į kurią susirinko tikrai ne visi EP nariai. Tądien EP kalbą turėjo sakyti Aleksejaus Navalno žmona Julija.

Šiek tiek po pusės dvylikos pasirodė ir ji, lydima EP pirmininkės Robertos Metsolos. Kukliai ir stilingai, juoda suknele su balta apykakle ir rankogaliais, pasipuošusią J. Navalnają europarlamentarai pasitiko plojimais atsistoję. Plojimai ne kartą pertraukė jos kalbą, kurią palydėjo irgi aplodismentai atsistojus.

Pačios J. Navalnajos ašara taip pat ne kartą pertraukė kalbą. Kuklus makiažas negalėjo paslėpti įtampos, nuovargio, nuo ašarų paraudusių akių. Tik prieš kelias dienas šeimai buvo atiduotas jos vyro kūnas.

2024 04 11 07:00
Spausdinti