Meniu
Prenumerata

penktadienis, gegužės 3 d.


KARAS UKRAINOJE
N. Humeniuk: karo lauke rusai bando kompensuoti prarastas dienas
ELTA
Scanpix
Ukrainos pietų gynybos pajėgų jungtinio koordinacinio spaudos centro viršininkė pulkininkė Natalija Humeniuk.

Ukrainos pietų gynybos pajėgų jungtinio koordinacinio spaudos centro viršininkė pulkininkė Natalija Humeniuk teigia, kad padėtis Chersono rusų kariai mėgina spausti panaudojant artileriją, aviaciją ir įvairių modifikacijų nepilotuojamus orlaivius.

„Padėtis išlieka gana įtempta. Priešas mėgina kompensuoti spausdamas artilerija, aviacija, naudoja įvairių modifikacijų dronus nuo smogiamųjų iki nešančiųjų skeveldrinius sprogmenis“, – sakė N. Humeniuk. Ji patikslino, kad taip priešas bando kompensuoti tas dienas, „kai dėl oro sąlygų buvo prarastas laikas“.

Pasak atstovės, agresorė aktyviau naudoja nepilotuojamus orlaivius, užfiksuota daugiau nei 30 dronų su vaizdo kameromis ir numetusių šrapnelių amuniciją.

Priešas suaktyvino dronų naudojimą ne tik Chersono srityje, bet ir Očakivo rajono kryptimi, nepilotuojamų orlaivių pagalba bandydamas daryti spaudimą ir uždengti teritoriją artilerija. Rusai taip pat stengiasi išlaikyti didelį artilerijos smūgių intensyvumą, jų suduoda arti 100, bet „dabar jiems tai padaryti sunkiau, nes vakar mūsų priešpriešinės baterijos darbas buvo gana efektyvus, sunaikintas daugkartinis raketų paleidimo įrenginys „Grad“, 7 pabūklai, 2 savaeigės artilerijos sistemos ir 11 šarvuočių“, sakė N. Humeniuk.

Jos teigimu, padėtis kairiajame Dnipro krante Chersono srityje nėra lengva, nes „oro sąlygos veikia ne tik priešus, bet ir mūsų dalinius“. „Turime išlaikyti savo pozicijas labai sunkiomis sąlygomis, turime toliau plėsti placdarmą spaudžiami priešo atakų“, – pabrėžė ji, bet pridūrė, kad pastarąją dieną priešo atakų intensyvumas šiame rajone sumažėjo. „Jie surengė tik vieną puolimą, vėl buvo atmušti ir grįžo į savo pozicijas“, – sakė N. Humeniuk.

2024 01 23 12:00
Spausdinti