Meniu
Prenumerata

šeštadienis, gegužės 4 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
Naktį prieš Kyjivą surengta didelė dronų ataka
BNS
Scanpix
Virš Kyjivo numuštas dronas.

Rusijos pajėgos praėjusią naktį surengė didelę dronų ataką prieš Kyjivą, taip pat atakavo kitus Ukrainos regionus, anksti antradienį pranešė ukrainiečių pareigūnai.

Pranešimų apie nukentėjusius žmones kol kas nebuvo.

„Nauja didžiulė oro ataka prieš sostinę“, – paskelbė Kyjivo miesto karinė administracija. Pranešime sakoma, kad tai antra nuo birželio pradžios ir pirma per 18 dienų ataka prieš sostinę panaudojant Irano gamybos dronus „Shahed“.

Pagal rusams jau įprastą taktiką dronai į Kyjivą buvo leidžiami bangomis, iš skirtingų pusių, sakoma per „Telegram“ paskelbtame pranešime. Oro pavojus truko daugiau kaip tris valandas.

„Mūsų oro gynyba... oro erdvėje aplink Kyjivą aptiko ir sunaikino beveik dvi dešimtis priešo taikinių, – nurodė administracija. – Informacijos apie nukentėjusiuosius ar žalą šiuo metu nėra.“

Tuo metu Ukrainos vakaruose esančiame Lvive dronai atakavo ypatingos svarbos infrastruktūrą, per „Telegram“ pranešė regiono administracijos vadovas Maksymas Kozyckis. Daugiau detalių jis nepateikė.

Apie sužeistus žmones nepranešama.

Šalies pietryčiuose esančios Zaporižios karinė administracija paskelbė, kad prieš miestą ir jo apylinkes surengta didžiulė ataka, taikytasi į civilinius taikinius.

Trys dronai „Shahed“ taip pat buvo numušti virš pietinio Mykolajivo regiono, „Telegram“ rašė gubernatorius Vitalijus Kimas.

Ukrainos pajėgų Generalinis štabas vėliau informavo, kad iš 30 naktį rusų paleistų dronų 28 numušė ukrainiečių oro gynyba.

2023 06 20 09:47
Spausdinti