Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
Naktį Rusija smogė keliems Ukrainos miestams, virš Kyjivo numuštos raketos
BNS
Twitter
Umanė.

Ukrainos sostinės Kyjivo apylinkėse esanti oro gynyba per naktį numušė 11 Rusijos sparnuotųjų raketų, penktadienį pranešė miesto pareigūnai, kurie paragino gyventojus išlikti saugius.

„Po 51 dienos pertraukos priešas vėl atakavo Kyjivą raketomis“, – sakė vietos oro gynybos pajėgų vadovas Serhijus Popko, anot miesto administracijos.

„Preliminariais duomenimis, Kyjivo oro erdvėje sunaikinta 11 sparnuotųjų raketų. Be raketų, numušti du dronai“, – teigė savivaldybė platformoje „Telegram“.

Pranešimų apie nukentėjusiuosius ar žalą pastatams negauta.

Rusijos raketų smūgiai naktį smogė keliems Ukrainos miestams, o Dnipro mieste žuvo mažiausiai du žmonės, penktadienį pranešė pareigūnai.

Raketos „vėl nužudė civilius Dnipro mieste“, „Telegram“ teigė miesto meras Borysas Filatovas ir pridūrė: „Žuvo jauna moteris ir trejų metų vaikas.“

Nors praėjusią žiemą Rusija reguliariai bombardavo Ukrainos miestus ir infrastruktūrą, pastaraisiais mėnesiais masiniai smūgiai tapo retesni.

Daugiausia kovų šiuo metu vyksta rytuose dėl pramoninio Donbaso regiono, ypač beveik visiškai sugriauto Bachmuto miesto, kontrolės.

Pastaraisiais mėnesiais Ukrainos priešlėktuvinės gynybos sistema sustiprėjo, nes buvo pristatyta šalies karo veiksmams itin svarbi Vakarų įranga.

Balandį Kyjivas gavo vienomis geriausių oro gynybos sistemų pasaulyje laikomas amerikiečių „Patriot“.

Nors nuo kovo pradžios sostinė nebuvo apšaudoma raketomis, praėjusią savaitę ją atakavo 12 Irane pagamintų dronų, iš kurių aštuoni buvo numušti, tačiau žmonės nenukentėjo.

Umanėje, centriniame 80 000 gyventojų turinčiame mieste, per Ukrainos žiniasklaidą transliuotame vaizdo įraše buvo matyti apgriautas daugiabutis namas su nuolaužomis ant žemės.

„Priešo raketa pataikė į gyvenamąjį pastatą. Informacija apie aukas tikslinama“, – „Telegram“ pranešė regiono policijos atstovė spaudai Zoja Vovk.

Čerkasų regiono administracijos vadovas Ihoris Taburecas sakė, kad į Umanę pataikė dvi sparnuotosios raketos: viena jų pataikė į gyvenamąjį namą, kita – į sandėlį.

„7 val. ryto (vietos ir Lietuvos laiku) trys žmonės buvo žuvę ir 8 sužeisti“, – teigė vidaus reikalų ministras Igoris Klymenko, kalbėdamas apie išpuolį Umanėje.

Kaimyninės šalys kovoja nuo 2022 metų vasario, kai Maskva įsiveržė į Ukrainą.

Ukraina teigia jau kelis mėnesius rengianti kontrpuolimą, kuriuo siekiama išstumti Rusijos pajėgas iš šiuo metu jos užimtos teritorijos rytuose ir pietuose.

2023 04 28 09:44
Spausdinti