Meniu
Prenumerata

pirmadienis, balandžio 29 d.


RUSIJOS AGRESIJA
NATO kariniai ekspertai apie padėtį Ukrainos fronte: gerų naujienų nėra
Evaldas Labanauskas, IQ biuro Briuselyje vadovas
Scanpix
Ukrainiečiai susiduria su amunicijos trūkumu.

Parama Kyjivui ir padėtis fronte – vienos svarbiausių temų trečiadienį NATO būstinėje (Briuselyje) vykusiame Ramšteino formato Ukrainos rėmėjų kontaktinės grupės susitikime ir ketvirtadienį praėjusiame NATO gynybos ministrų susitikime.

„Situacija fronte atrodo sudėtinga, – Lietuvos žurnalistams NATO būstinėje kalbėjo Lietuvos krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas. – Pokyčių didelių nėra, bet ukrainiečiai akcentuoja, kad rusų pajėgos vis dėlto per mėnesį kai kuriuose ruožuose pasistūmėjo nuo kelių šimtų metrų iki kilometrų. Tai neatrodo labai įspūdingai, nes nuostoliai, patirti per mėnesį, – bene 30 tūkst. gyvosios jėgos, per 200 tankų, – dideli, tačiau vis dėlto Rusijos pusė lėtai, per savo karių kūnus, bet juda į priekį.“

Neoficialiame susitikime su žurnalistais NATO pareigūnai atskleidė daugiau detalių, kaip Aljanso ekspertai vertina padėtį 1,5 tūkst. km ilgio fronto linijoje.

„Abi pusės ir toliau laikosi įsitvirtinusios gynyboje ir joms apskritai sunku sukaupti smogiamąsias pajėgas, galinčias padaryti proveržį. Tačiau kai kuriose vietovėse kovos intensyvumas išlieka didelis, be to, atrodo, kad visame fronte didėja Rusijos aktyvumas“, – teigė pareigūnas.

2024 02 15 16:58
Spausdinti