Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


PIRMADIENIO KALEIDOSKOPAS
Naujas NATO vadovas, Š. Stepukonio veikla, ES technologijų reguliavimas ir kitos svarbiausios dienos naujienos
IQ BNS ELTA
IQ fotomontažas

Svarbiausių vasario 19-osios naujienų iš Lietuvos ir užsienio apžvalga.

G. Landsbergis apie galimą naują NATO vadovą: turi atsakyti į reikšmingus klausimus

Įsibėgėjant diskusijoms dėl naujojo NATO generalinio sekretoriaus ir vis daugiau ženklų rodant, kad juo gali tapti Nyderlandų premjeras Markas Rutte, Lietuvos pozicija lieka atsargi.

Pasak Lietuvos užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio, šie NATO vadovo rinkimai – neeiliniai, nes laukia „labai neramūs laikai“, ir kandidato politikos pristatymas irgi turėtų būti neeilinis. Ministras taip pat įvardijo M. Rutte’s pranašumus.

Skaitykite daugiau

13-asis ES sankcijų paketas – „be didelio optimizmo“

Nei sunkiai judančios derybos dėl 13-ojo sankcijų Rusijai paketo, nei pats paketas nekelia optimizmo. Tai žurnalistams teigė Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, dalyvaujantis ES užsienio reikalų taryboje, Briuselyje.

„Be didelio optimizmo“, – apie 13-ąjį ES sankcijų paketą Rusijai sako ministras.

Skaitykite daugiau

Š. Stepukonio veiklą tiriantis Europos deleguotasis prokuroras: tyrimo metu atlikta ne mažiau kaip 15 kratų

Europos deleguotasis prokuroras Darius Karčinskas sako, kad praėjusią savaitę vykdant ikiteisminį tyrimą dėl buvusio „BaltCap“ partnerio Šarūno Stepukonio veiklos buvo atlikta bent 15 kratų.

„Pareiškus įtarimus Š. Stepukoniui, jo buvimo vieta buvo nežinoma. Buvo paskelbta jo paieška, š. m. vasario 10 d. jis sulaikytas. Suėmimo terminas baigiasi vasario 24 d. Suradus Š. Stepukonį, tyrimas orientuotas dviem kryptimis – aplinkybėms išaiškinti ir pasisavintam turtui surasti, jam įšaldyti“, – pirmadienį Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) surengtoje spaudos konferencijoje teigė D. Karčinskas.

Skaitykite daugiau

Civilinis saugumas: Lietuvos pastarųjų metų pokyčiai įrengiant priedangas

Siekiant stiprinti visuomenės pasirengimą galimoms grėsmėms, vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, kad šalyje per metus įkurtas per 3,3 tūkst. priedangų tinklas. Taip pat, pasak jos, 12 savivaldybių jau pasiekė ir Vyriausybės iškeltą tikslą, numatantį, kiek gyventojų pavojaus atveju galėtų rasti saugų prieglobstį.

„Tikslas yra, kad 60 proc. miesto savivaldybės ir 40 proc. rajono savivaldybės gyventojų turėtų rasti saugų prieglobstį tokioje priedangoje. Yra 12 savivaldybių, kurios jau pasiekė šį Vyriausybės nustatytą tikslą. Tai yra mūsų visų bendras tikslas užtikrinti, kad priedangų tinklas judėtų į priekį“, – pirmadienį vykusioje spaudos konferencijoje kalbėjo A. Bilotaitė.

Skaitykite daugiau

Technologijų ekspertas J. Krameris: su technologijų reguliavimu ES šiek tiek perspaudžia

Su verslumo ir technologijų srityje veikiančios įmonės „Fed Tech“ vadovaujančiuoju partneriu Jake’u Krameriu IQ biuro Vašingtone vadovė Liepa Žeromskaitė aptarė technologijų sektoriaus ateitį, konkurenciją tarp valstybių ir Lietuvos rinką.

Skaitykite daugiau

*****susije*****

2024 02 19 16:12
Spausdinti