Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


LENKIJOS VISUOMENINĖS ŽINIASKLAIDOS PERTVARKA
Naujoji Lenkijos vyriausybė inicijavo visuomeninės žiniasklaidos pertvarką
ELTA
Wyborcza.pl
Lenkijos vyriausybė ėmėsi visuomeninės žiniasklaidos pertvarkos.

Naujoji Lenkijos vyriausybė inicijavo dramatišką šalies visuomeninės žiniasklaidos reformą, siekdama tikslo atkurti nešališkumą.

Pastaraisiais metais opozicijos kritikai ir stebėtojai kaltino buvusią valdančiąją „Teisės ir teisingumo“ (PiS) partiją pavertus Lenkijos visuomeninę žiniasklaidą šališkomis propagandos priemonėmis.

Trečiadienį buvo visiškai išjungtas Lenkijos valstybinis naujienų kanalas „TVP Info“ ir jo tinklalapis, o visuomeninio transliuotojo TVP įprastas transliacijas pakeitė kanalo logotipo ir puansetijos atvaizdas.

Apie tai pranešta praėjus savaitei po to, kai pradėjo dirbti naujasis Lenkijos ministras pirmininkas Donaldas Tuskas ir jo proeuropietiška koalicinė vyriausybė.

Kultūros ministras Bartlomiejus Sienkiewiczius trečiadienį vienu ypu atleido visą visuomeninių transliuotojų vadovybę, nušalindamas TVP, Lenkijos radijo ir naujienų agentūros PAP vadovus ir valdybų narius, pranešė jo ministerija ir pridūrė, kad buvo paskirtos naujos stebėtojų tarybos, kurios rinks naujus valdybos narius.

Visuomeninių transliuotojų pertvarka yra vienas iš naujosios D. Tusko vyriausybės prioritetų.

„Tokia visuomeninė žiniasklaida, kokią šiuo metu turime, nenusipelnė finansavimo iš mokesčių mokėtojų kišenių“, – anksčiau yra sakęs D. Tuskas.

2023 12 21 12:33
Spausdinti