Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


KREMLIAUS PROPAGANDA
„Nekrofilų kastingas“: Rusijos stačiatikių bažnyčia bando įteigti, kad mirtis – tai Dievo dovana
Evaldas Labanauskas, specialiai iš Briuselio
Kremlin.ru
Vladimiras Putinas (kairėje) ir patriarchas Kirilas.

Kremliaus propagandai išsikvepiant į karo ir mirties garbinimą aktyviai įsitraukė Rusijos stačiatikių bažnyčia. Apie tai, kokia beprotybė vyksta Rusijoje, Europos Parlamentui (EP) papasakojo Nobelio premijos laureatas, nepriklausomo leidinio „Novaja gazeta“ redaktorius Dmitrijus Muratovas.

Diskusiją su juo antradienį surengė EP specialusis komitetas dėl užsienio kišimosi į demokratinius procesus ES, įskaitant dezinformaciją. Paminėjęs disidentų ir nepriklausomų žurnalistų persekiojimą Rusijoje, D. Muratovas supažindino, ką eilinis rusas mato per televiziją kiekvieną dieną, t. y. grasinimus sunaikinti visą pasaulį ir neapykantą ukrainiečiams. Kremliaus propaganda, pasak jo, augina neapykantą ukrainiečiams, priimtinumą branduolinio ginklo panaudojimui ir mirties kultą. Ir net jei žmogus nežiūri televizijos, jam pabėgti nuo to nepavyks, nes dabar didžiausia propagandininke tapo Rusijos stačiatikių bažnyčia.

T. y. jei moteris nedarytų abortų, tada ji turėtų daugiau sūnų ir ji galėtų neapverkti jų, nes ji dar turėtų sūnų atsargoje. Taip jis ir sakė: „Ne taip sunku būtų atsisveikinti su sūnumi, kai būtų kiti.“

„Propagandai padeda ir tapo pagrinde propagandininke Rusijos stačiatikių bažnyčia, šventikai. Vienas iš jų valstybinėje televizijoje kviečia eiti ir išpjauti visą tautą – tai apie Ukrainą, – kalbėjo žinomas žurnalistas EP nariams. – Dar vienas šventikas Vasiljevas (jis žuvo) kritikavo motinas, kurios nenori leisti savo sūnų kariauti ir kurios verkė dėl žuvusiųjų. (...) Jis tai vadino abortų ir kontracepcijos rezultatu. (...) T. y. jei moteris nedarytų abortų, tada ji turėtų daugiau sūnų ir ji galėtų neapverkti jų, nes ji dar turėtų sūnų atsargoje. Taip jis ir sakė: „Ne taip sunku būtų atsisveikinti su sūnumi, kai būtų kiti.“

Cerkvė tikina, kad prasmė – ne gyvenime, Dievo dovanoje, o mirtyje; kad Dievo dovana – tai mirtis.

Anot Nobelio taikos premijos laureato, Rusijos stačiatikių bažnyčia pradėjo garbinti mirtį ir visoje šalyje pradeda įsivyrauti mirties kultas.

„Cerkvė tikina, kad prasmė – ne gyvenime, Dievo dovanoje, o mirtyje; kad Dievo dovana – tai mirtis“, – kalbėjo D. Muratovas ir pridūrė, kad toks „nekrofilų kastingas“ vis labiau apima Rusijos visuomenę.

Lietuva dar į šeštojo ES sankcijų paketo Rusijai sąrašus praėjusio pavasario pabaigoje bandė įtraukti KGB agentą Rusijos stačiatikių bažnyčios patriarchą Kirilą, tačiau paskutinę minutę Vengrija pareikalavo jį išbraukti dėl esą religinės laisvės motyvo. ES valstybės sutiko, tačiau Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis tuomet teigė, jog Lietuva nepasiduos ir toliau sieks, kad „karo popui“ būtų taikomos sankcijos. Iki šiol šis siekis neįgyvendintas ir neatrodo, kad artimiausiu metu prieš Kirilą bus taikomos kokios ES sankcijos.

2023 03 23 11:00
Spausdinti