Meniu
Prenumerata

penktadienis, gegužės 3 d.


JAV PREZIDENTO RINKIMAI
Nepriklausomas kandidatas R. F. Kennedy Jaunesnysis ketina sujaukti demokratams rinkimų planus
IQ
Scanpix
Demokratų galvos skausmas.

Pradžioje kaip Demokratų partijos, vėliau nepriklausomu pasiskelbęs kandidatas į JAV prezidentus Robertas F. Kennedy Jaunesnysis gali sulaukti pritarimo rinkėjų, kurie labiausiai nelaukia potencialios pakartotinės Donaldo Trumpo ir Joe Bideno kovos.

Nors apklausos ir ekspertai nurodo, kad kol kas iki apčiuopiamų rezultatų lapkritį vyksiančiuose JAV prezidento rinkimuose kandidatui dar toli, Demokratų partija kaltina jį keliant chaosą ir mėginant pasiglemžti balsus tų demokratų, kurie nemano, kad J. Bidenas yra tinkamas antrai kadencijai.

R. F. Kennedy Jaunesnysis yra nepriklausomas kandidatas – tai reiškia, kad jis negauna užtikrintos vietos ant balsalapio ir jam reikia ją užsitarnauti renkant rinkėjų parašus. Kol kas jam sėkmingai tai pavyko padaryti tik vienoje valstijoje – Jutoje. Tačiau R. F. Kennedy Jaunesnysis ir jo komanda neabejoja ir tolesne sėkme.

Vargu ar šis nepriklausomas kandidatas galėtų pats džiaugtis pergale rinkimuose. Tačiau, demokratų teigimu, politikas gali iš J. Bideno atimti balsus, reikalingus norint laimėti prieš D. Trumpą. O respublikonų kandidatas teigė būsiantis nieko prieš, jei R. F. Kennedy lapkritį dalyvaus prezidento rinkimuose.

2024 04 03 21:08
Spausdinti