Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
O. Reznikovas: pasirengimas kontrpuolimui yra baigiamajame etape
ELTA
Scanpix
O. Reznikovas.

Ukrainos pasirengimas pavasario puolimui, kuriuo bus siekiama susigrąžinti Rusijos okupuotas teritorijas, pasak gynybos ministro Oleksijaus Reznikovo, yra „baigiamajame etape“. „Aš tikiu juo (puolimu), – sakė ministras pirmadienį per valstybinę televiziją. – Daug padaryta dėl jo sėkmės“.

„Manau, kad nuo šiandien mes įsukame į finišo tiesiąją ir galėsime pasakyti: taip, viskas parengta, – kalbėjo O. Reznikovas. – Ir tada Generalinis štabas, vyriausiasis kariuomenės vadas ir jo komanda, (...) atsižvelgdami į padėtį, nuspręs, kaip, kur ir kada“. O. Reznikovas pabrėžė, kad jis, kaip ir tarptautiniai Ukrainos partneriai, įsitikinęs puolimo sėkme. Kyjivo partneriai esą supranta, kad sėkmė yra „jų šalių ir jų žmonių saugumo interesas“.

Ukrainai atsikovojus okupuotas teritorijas, O. Reznikovas tikisi bausmės Rusijos politinei ir karinei vadovybei. „Reikalingas tarptautinio tribunolo nuosprendis už Kremliaus ir šios mafijos gaujos karo nusikaltimus“, – reikalavo jis. Kremliaus vadovas Vladimiras Putinas „ir jo aplinka turi sėdėti“. Bausmė esą būtų svarbiausias signalas visiems įpėdiniams ir palikuoniams Rusijoje: „Negalvokite apie kerštą“. Priešingai, vadovybė Rusijoje turi iš esmės pasikeisti, kad normalūs žmonės galėtų gyventi civilizuotame pasaulyje“, – teigė O. Reznikovas.

2023 05 02 10:43
Spausdinti