Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
O. Reznikovas: Ukraina ruošiasi kontrpuolimui, jai reikia sunkiosios technikos ir parengtų karių
ELTA
Bachmutas.

Gynybos pajėgos ruošiasi kontrpuolimo operacijai, todėl Ukrainai reikia sunkiosios technikos ir parengtų rezervų.

Tai penktadienį pranešė Gynybos ministerijos spaudos tarnyba, kuria remiasi portalas „rbc.ua“.

Kaip sakoma pranešime, Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas susitiko su Europos Sąjungos (ES) Politinio ir saugumo komiteto delegacija, vadovaujama Delphine Pronk.

O. Reznikovas informavo sąjungininkus apie dabartinę padėtį priešakinėse fronto linijose, šiaurės, rytų ir pietų kryptimis. Jis daug dėmesio skyrė ES pagalbai Ukrainos gynybos pajėgoms ir kariškių profesiniam rengimui užsienyje.

Ministras padėkojo užsienio partneriams už ES solidarumą su Ukraina nuo pirmųjų Rusijos plataus masto invazijos dienų ir už pagalbą politinėje, ekonominėje, karinėje ir humanitarinėje srityse.

„Vakarų tiekiama ginkluotė padeda Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pasiekti laimėjimų mūšio lauke. Bet mes ruošiamės kontrpuolimo operacijai, todėl Ukrainai pirmiausia reikia sunkiosios technikos ir parengtų rezervų. Esame suinteresuoti treniruoti Ukrainos kariškius visais lygiais: nuo individualaus karių rengimo iki brigados lygio dalinių kolektyvinių pratybų“, – sakė O. Reznikovas.

Ministras pabrėžė, jog Ukraina laukia Vilniuje įvyksiančio NATO viršūnių susitikimo, turinčio patvirtinti, kad Ukraina yra ne tik patikima Aljanso partnerė, bet ir valstybė, kuri gerai pažįsta agresorę Rusiją ir moka su ja kariauti.

„Didžiausią grėsmę NATO kelia Rusija. Ir tik Ukraina praktiškai žino, kaip kovoti su viso civilizuoto pasaulio priešu. Todėl mūsų valstybės narystė Šiaurės Atlanto aljanse ir Europos Sąjungoje būtų vienas iš esminių tvirtos tarptautinės saugumo architektūros sistemos elementų“, – pabrėžė jis.

Anksčiau O. Reznikovas pareiškė, kad Ukraina ruošiasi pavasario kontrpuolimui, kuris gali prasidėti balandžio–gegužės mėnesiais.

2023 03 31 13:08
Spausdinti