Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


KARAS UKRAINOJE
O. Scholzas: V. Zelenskis dalyvaus G-7 viršūnių susitikime
BNS
Jesco Denzel/Twitter
V. Zelenskis ir O. Scholzas.

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas ketvirtadienį lankydamasis Kyjive pareiškė, kad Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis dalyvaus šį mėnesį vyksiančiame Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikime.

O. Scholzas per tviterį padėkojo V. Zelenskiui už tai, kad jis „priėmė mano kvietimą dalyvauti G-7 viršūnių susitikime“, vyksiančiame birželio 26–28 dienomis Elmau pilyje Vokietijos Alpėse.

Spėjama, kad V. Zelenskis, kuris, kaip manoma, nė karto nebuvo išvykęs iš Ukrainos nuo karo pradžios vasario 24-ąją, prie lyderių prisijungs vaizdo ryšiu.

O. Scholzas kartu su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu ir Italijos premjeru Mario Draghi anksti ketvirtadienį traukiniu atvyko į Ukrainą ir apsilankė Irpinėje, kur Rusijos invazijos pradžioje vyko įnirtingi mūšiai.

Apžiūrėdamas griuvėsius kancleris niokojimą pavadino „siaubingu“ ir „beprasmišku“.

„Buvo sunaikintas visas miestas, kur nebuvo jokios karinės infrastruktūros“, – žurnalistams sakė O. Scholzas.

„Tai daug pasako apie Rusijos agresijos karo, kuriuo siekiama tik griauti ir užkariauti, brutalumą“, – pridūrė jis.

O. Scholzas pažadėjo, jog karo draskoma šalis sulauks „tarptautinio solidarumo, kad Ukrainos piliečiai galėtų atstatyti savo šalį“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 06 16 16:47
Spausdinti