Meniu
Prenumerata

pirmadienis, balandžio 29 d.


UKRAINOS RYTUOSE
O. Syrskis skyrė papildomų rezervų ir amunicijos gynybai Avdijivkos ruože stiprinti
ELTA
Unian
Oleksandras Syrskis.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Oleksandras Syrskis skyrė papildomų rezervų ir amunicijos gynybai Avdijivkos ruože stiprinti.

Kaip rašo ketvirtadienį „Ukrinform“, jis tai pranešė „Facebook“ paskyroje.

Pasak O. Syrskio, padėtis Ukrainos gynybos pajėgų operacijos rajone tebėra sudėtinga.

Priešas tęsia aktyvius puolamuosius veiksmus daugeliu fronto linijos krypčių. Padėtis ypač įtempta Avdijivkos ir Zaporižios ruožuose, kur Rusijos šturmo daliniai mėgina pralaužti gynybą ir užimti Tonenkę, Orlivką, Semenivką, Berdyčius, Krasnohorivką, pabrėžė vyriausiasis vadas.

Įnirtingi mūšiai tęsiasi Verbovės ir Robotynės rajonuose, kuriuos priešas bando susigrąžinti, pridūrė jis.

Kaip pranešė O. Syrskys, jis pradėjo darbą Donecko operatyvinės taktinės grupuotės karo veiksmų rajone, daliniuose, kurie laiko gynybą Avdijivkos ruože.

„Bet kurio mūšio sėkmė priklauso nuo planavimo kokybės ir nuo to, kiek sėkmingai vado planą įgyvendina jo pavaldiniai. Tai pirmiausia lemia vyriausiojo vado ir vadų patirtis ir meistriškumas, gebėjimas teisingai įvertinti situaciją ir laiku priimti adekvačius sprendimus. Batalionų, kuopų ir būrių vadų lygiu svarbiausia užtikrinti praktinį šių sprendimų įgyvendinimą, išlaikyti pozicijas ir naikinti priešą visų priemonių ugnimi“, – pažymėjo vyriausiasis vadas.

Pasak O. Syrskio, darbo metu nustatyta, kad kai kurie vadai padarė tam tikrų klaidų, valdydami padėtį ir vertindami rusus, o tai turėjo tiesioginės įtakos kai kurių ruožų gynybos stabilumui.

„Ėmiausi visų priemonių, kad ištaisyčiau situaciją vietoje. Papildomai skirta šaudmenų ir materialinių išteklių, taip pat reikiamų rezervų“, – pabrėžė vyriausiasis vadas.

Jis taip pat pažymėjo 3-osios šturmo brigados ir 25-osios atskirosios oro desanto brigados karių narsumą, ištvermę ir didvyriškumą – jie drąsiais ir ryžtingais veiksmais išmušė priešą, prasiveržusį į Orlivkos pakraštį.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, būdamas priešakinėse vadavietėse karo veiksmų rajone, O. Syrskis skubiai priėmė kelis sprendimus, siekdamas pagerinti dalinių kovinę parengtį, atsparumą ir valdymą.

2024 02 29 12:11
Spausdinti