Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
Okupantai rusai bepiločiais orlaiviais atakavo Dunojaus uostą, nukentėjo grūdų saugyklos
ELTA
Telegram
Odesos srityje nukentėjo grūdų saugykla.

Per naktinę dronų ataką Odesos srityje nukentėjo vieno iš Dunojaus uostų sandėliai ir grūdų saugyklos.

Tai trečiadienį „Telegram“ kanale pranešė Odesos srities karinės administracijos vadovas Olehas Kiperis, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

Gautomis žiniomis, Rusijos kariuomenė naktį į rugpjūčio 16-ąją du kartus atakavo Odesos sritį bepiločiais orlaiviais.

„Dėl priešų smūgių vienam iš Dunojaus uostų nukentėjo sandėliai ir grūdų saugyklos. Kilusius gaisrus operatyviai užgesino Valstybinės nepaprastųjų situacijų tarnybos darbuotojai“, – informavo O. Kiperis.

Pareigūnas pažymėjo, kad žuvusiųjų ir sužeistųjų nėra.

Savo ruožtu Pietų operatyvinė karinė vadovybė pranešė, kad virš Odesos srities oro gynybos pajėgos sunaikino 13 dronų „Shahed-136“.

„Ukrinform“ primena, kad rugpjūčio 2-osios naktį Rusijos kariuomenė atakavo Izmailo uostą iranietiškais dronais „Shahed-136/131“.

Smarkiai nukentėjo trijų aukštų jūrų uosto pastatas, elevatorius, grūdų angarai, vieno iš krovinių terminalų rezervuarai, gamybos ir sandėliavimo patalpos, Ukrainos Dunojaus laivininkystės bendrovės administracinis pastatas. Taip pat nukentėjo trys švietimo įstaigos, viena kultūros įstaiga, 15 butų daugiaaukščiuose namuose ir keliolika privačių namų. Tai buvo pirma ataka prieš šį miestą nuo karo pradžios.

2023 08 16 10:52
Spausdinti