Meniu
Prenumerata

pirmadienis, balandžio 29 d.


„HAMAS“ NUSIKALTIMAI
Pagrobta ir išvilkta į Gazos Ruožą: pirmasis „Hamas“ įkaito atviras liudijimas apie teroristų elgesį
IQ
Scanpix
Izraelio policijos pareigūnai laiko moterį, blokuojančią kelią per protesto akciją, kurios metu vyriausybė raginama susitarti su „Hamas“ dėl įkaitų išlaisvinimo.

Amit Soussana tapo pirmąja izraeliete, viešai prabilusia apie seksualinę prievartą ir kitokio pobūdžio smurtą, kurį ji patyrė po spalio 7 d. „Hamas“ išpuolio, kai pakliuvo į grupuotės nelaisvę.

Moteris nelaisvėje praleido 55 dienas ir nors ji buvo išlaisvinta dar lapkritį kartu su kitais 105 įkaitais, tai yra pirmasis viešas ir atviras vieno iš pagrobtųjų istorijos liudijimas. A. Soussana apie savo išgyvenimus „The Times“ pasakojo aštuonias valandas, o jos liudijimą patvirtino ir po išlaisvinimo atliktos medicininės ekspertizės bei apklausos.

Pagrobimas ir išgyventas košmaras

Dieną iki spalio 7 d. išpuolių A. Soussana karščiavo. Ji gydėsi netoliese esančiame Sderoto mieste pas savo motiną Mirą, kuri primygtinai siūlė savo dukrai pasilikti nakvoti jos namuose. Tačiau ji nepakluso – A. Soussanos namuose laukė trys katės, kurios turėjo būti pamaitintos. Moteris galėjo išvengti šios tragedijos pasilikusi motinos namuose, bet ji nusprendė tą naktį grįžti į Kfar Azzo kibucą.

2024 03 27 12:59
Spausdinti