Meniu
Prenumerata

sekmadienis, gegužės 5 d.


PASAULIS 2024
Pasaulio pabaigos rinkimai: gresia skaldančios nepopuliarumo varžybos tarp J. Bideno ir D. Trumpo
Idreesas Kahloonas
Pasaulis 2024

Pasiteiravę amerikiečių rinkėjų, kaip jie jaučiasi, sužinosite, kad JAV vienybė yra itin prastos būklės.

2023 m. rugsėjį, kai „Pew“ tyrimų centras paprašė amerikiečių išsakyti nuomonę apie šalies politiką, 65 proc. respondentų teigė, kad nuolat arba dažnai jaučiasi išsekę, 55 proc. pasakė, jog kalbant šia tema juos paprastai apima pyktis, vos 10 proc. prisipažino neprarandantys vilties ir tik 4 proc. nustebino nuolat besidžiaugiantys. Paprašyti apibūdinti politiką vienu žodžiu, dauguma pasirinko būdvardžius „skaldanti“, „korumpuota“, „nešvari“ ar „bloga“. Tikėtina, kad 2024 m. prastos nuotaikos vyraus ir toliau.

Mūsų prenumeratos puslapyje prenumeratoriai.lt Jūs galite įsigyti spausdintą žurnalą „Pasaulis 2024“, kurį nedelsiant išsiųsime nurodytu adresu. Portale IQ.lt bus publikuojama didžioji dalis šio žurnalo tekstų ir jie bus prieinami įsigijus IQ.lt Premium turinio prenumeratą.

Prezidento rinkimų kampanijoje visi ženklai rodo, kad laukia revanšinė senolių prezidento Joe Bideno ir jo pirmtako Donaldo Trumpo dvikova. Pagrindinis rinkimų debatų klausimas bus ne ekonomika ar užsienio politika, o tai, ar šie vyrai apskritai yra tinkami vadovauti valstybei. Per metus truksiantį nepopuliarumo konkursą J. Bidenas įrodinės, kad jo pirmtakas kelia egzistencinę grėsmę respublikai, o D. Trumpas, visiškai nesigėdijantis 2021 m. sausio 6 d. mėginimo surengti sukilimą ar daugybės jam mestų su tuo susijusių baudžiamųjų kaltinimų, tvirtins, esą dabartinis prezidentas per senas ir per silpnas spręsti JAV problemas. Abu vyrai porins, kad oponentas neabejotinai pribaigs valstybę, ir dauguma jų partijos kolegų pritars šioms konkuruojančioms eschatologijoms.

2024 01 02 14:00
Spausdinti