Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


KARAS UKRAINOJE
Pentagonas: karo laivo nuskendimas – „didelis smūgis“ rusų karinėms jūrų pajėgoms
BNS
Scanpix
„Moskva“.

Pentagonas ketvirtadienį pareiškė, kad karinio laivo „Moskva“ nuskendimas po to, kai jį apėmė liepsnos, yra „didelis smūgis“ Rusijos karinėms jūrų pajėgoms Juodojoje jūroje, Maskvai pripažinus, kad laivas nuskendo.

„Tai didelis smūgis Juodosios jūros laivynui, tai... pagrindinė jų pastangų užtikrinti tam tikrą dominavimą Juodojoje jūroje dalis“, – CNN sakė Pentagono atstovas spaudai Johnas Kirby.

„Tai turės įtakos jų galimybėms“, – pridūrė jis.

Rusijos gynybos ministerija kiek anksčiau teigė, kad Juodosios jūros laivyno flagmane kreiseryje „Moskva“, dalyvavusiame Maskvos kare prieš Ukrainą, sprogo šaudmenys, ir pridūrė, kad dėl padarytos žalos laivas „prarado pusiausvyrą“, kai buvo velkamas į uostą.

„Dėl neramios jūros laivas nuskendo“, – Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS citavo ministeriją.

Tuo metu Ukrainos Odesos uostamiesčio karinės administracijos atstovas Serhijus Bratčukas sakė, kad į laivą pataikė ukrainietiškos priešlaivinės raketos „Neptun“.

J. Kirby teigė negalįs patvirtinti nė vienos versijos.

„Mes taip pat negalime paneigti Ukrainos pozicijos, – kalbėjo jis. – Žinoma, tikėtina ir įmanoma, kad jie iš tikrųjų pataikė į šį objektą raketa „Neptun“, o gal ir daugiau.“

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 04 15 10:49
Spausdinti