Meniu
Prenumerata

antradienis, gegužės 7 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
Per masinį Rusijos puolimą keliuose Ukrainos miestuose žuvo mažiausiai du žmonės
BNS
Scanpix
Rusijos atakos padariniai Čerkasuose.

Kyjive ankstų ketvirtadienio rytą vėl skambėjo oro pavojaus sirenos, visi buvo raginami eiti į slėptuves, o per masinį Rusijos puolimą mažiausiai šešiuose Ukrainos miestuose žuvo bent du žmonės, kilo gaisrai ir buvo sužeista žmonių.

Tarptautinę taikos dieną įvykdytas išpuolis sutapo su Niujorke tebesitęsiančia Jungtinių Tautų Generaline Asamblėja, kur Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pasakė kalbą ir pristatė Ukrainos Taikos formulę.

„Nuo šios dienos pradžios Rusijos okupantai pradėjo masinę raketų ataką prieš civilinę infrastruktūrą keliuose regionuose“, – pareiškė Ukrainos generalinis štabas.

Du 29 ir 41 metų vyrai žuvo per Rusijos apšaudymą, per kurį nukentėjo bendrabutis pietiniame Chersono mieste, pranešė regiono gubernatorius Oleksandras Prokudinas.

„Rusijos kariuomenė apšaudė gyvenamuosius kvartalus Chersone“, – sakė jis socialiniame tinkle „Telegram“.

Keturi žmonės buvo nuvežti į ligoninę, pridūrė O. Prokudinas, tarp jų – sunkios būklės 61 metų moteris.

Ukrainos kariškiai pranešė, kad Rusija naktį atakavo Kyjivą sparnuotosiomis raketomis.

Dėl krintančių numuštų raketų nuolaužų buvo sužeisti septyni žmonės, apgadinti pastatai.

„Pirminiais duomenimis, Ch-101/555/55 tipo sparnuotosios raketos buvo paleistos iš maždaug 10 strateginių lėktuvų Tu-95MS“, – „Telegram“ pranešė miesto karinės administracijos vadovas Serhijus Popko.

„Oro gynybos pajėgos ir priemonės sunaikino daugiau kaip 20 priešo taikinių. Dėl raketų numušimo keliuose sostinės rajonuose nukrito nuolaužų“, – pridūrė jis.

Kyjivo meras Vitalijus Klyčko „Telegram“ pranešė, kad, medikų duomenimis, Darnyckio rajone buvo sužeisti septyni žmonės.

„Trys iš jų yra miesto ligoninėse. Keturiems buvo suteikta pagalba įvykio vietoje“, – sakė jis.

Pasak jo, tarp trijų į ligoninę nuvežtų asmenų buvo devynerių metų mergaitė ir 18-metė.

V. Klyčko sakė, kad nuolaužos taip pat nukrito ant degalinės ir profesinio mokymo įstaigos, o gelbėtojai vis dar dirba įvykio vietoje.

S. Popko sakė, kad oro pavojus Kyjive truko daugiau kaip dvi valandas.

„Sostinė jau peržengė 1 tūkst. valandų pavojaus signalų ribą nuo plataus masto invazijos pradžios“, – sakė jis.

„Mes tai išgyvenome ir kartu įveiksime dar daug daugiau“, – pabrėžė pareigūnas.

Mažiausiai šeši smūgiai suduoti Charkivo Slobidos rajone, padaryta žala civilinei infrastruktūrai, sakė regiono gubernatorius Olehas Synjehubovas. Miesto meras Ihoris Terechovas pridūrė, kad du žmonės buvo išvežti į ligonines.

Pasak Ukrainos vidaus reikalų ministro Ihorio Klymenkos, septyni žmonės buvo sužeisti ir mažiausiai vienas buvo išgelbėtas iš po griuvėsių Čerkasuose centrinėje Ukrainoje.

Vakarinėje Lvivo srityje nukentėjo pramoninė zona, apgadinti pastatai ir kilo gaisras, tačiau informacijos apie nukentėjusiuosius nėra, pridūrė I. Klymenka.

Regiono gubernatorius Vitalijus Kovalis pranešė apie smūgius Rivnėje Ukrainos šiaurės vakaruose, tačiau iš karto nepateikė išsamesnės informacijos.

2023 09 21 09:20
Spausdinti