Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, gegužės 2 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
Per naktinę Rusijos ataką žuvo du civiliai
BNS
t.me/Donetsk_obl_prokuratura
Rusija naktį atakuodama Ukrainą raketomis ir dronais apgriovė ligoninę.

Kyjivas antradienį nurodė, kad per naujausią naktinį Rusijos dronų ir raketų antskrydį, kurio metu buvo smogta ligoninei, šachtos pastatui ir kitai civilinei infrastruktūrai Ukrainoje, žuvo du civiliai gyventojai.

Prasidėjus šaltesniems orams Ukraina mano, kad Rusija, kaip ir praėjusiais metais, rengs išpuolius prieš ypatingos svarbos infrastruktūrą, ypač energetikos objektus.

Atnaujintame pranešime Ukrainos karinės oro pajėgos pranešė, kad sunaikino devynis iš dešimties Rusijos paleistų bepiločių orlaivių ir vieną sparnuotąją raketą.

Be to, Maskva į Ukrainą paleido keturias valdomąsias raketas.

„Sunaikinta ir apgadinta centrinė miesto ligoninė Donecko srities Selydovės mieste, „Kotliarevska“ kasyklos pastatas ir kita civilinė infrastruktūra“, – nurodė Ukrainos pajėgos.

Ukrainos generalinė prokuratūra pranešė, kad per ataką ligoninėje vienas žmogus žuvo, o dar aštuoni buvo sužeisti.

Per ataką kasykloje žuvo 63 metų darbuotojas, nurodė prokuroras.

Praėjusią savaitę Rusijos pajėgoms apšaudžius gyvenamąjį namą Selydovėje žuvo mažiausiai keturi žmonės.

Charkivo srityje po apšaudymo užsidegus privačiam namui žuvo 29-erių civilis, pranešė regiono gubernatorius.

Praėjusią žiemą dėl rusų smūgių Ukrainos energijos infrastruktūrai tūkstančiai žmonių ilgam likdavo be šildymo ir elektros. Dabar Kyjivas yra iš savo sąjungininkų gavęs daugiau oro gynybos sistemų.

Praėjusią žiemą Kremlius tvirtino, kad dėl civilių kančių, susijusių su ilgalaikiais elektros tiekimo sutrikimais, yra atsakinga Ukrainos vadovybė, atsisakanti sutikti su Maskvos sąlygomis konfliktui užbaigti.

2023 11 21 10:37
Spausdinti