Meniu
Prenumerata

pirmadienis, balandžio 29 d.


JAV PIRMINIAI RINKIMAI
„Politinis disidentas“ D. Trumpas pasiekė dar vieną užtikrintą pergalę Pietų Karolinos pirminiuose rinkimuose
Liepa Žeromskaitė, specialiai iš Vašingtono
Scanpix
D. Trumpas būstinėje Pietų Karolinoje.

Šeštadienį Pietų Karolinos gyventojai rinkosi į Respublikonų partijos pirminius rinkimus, ir čia dar vieną užtikrintą pergalę gavo respublikonų rinkimų lyderiu laikomas buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas – tokius išankstinius rezultatus skelbia naujienų agentūra AP. Tai jam buvo ketvirtas iš eilės laimėjimas pirminiuose rinkimuose.

Ant balsalapių šįkart rikiavosi septynios pavardės, tačiau trys iš išvardintų kandidatų (Ronas DeSantisas, Vivekas Ramaswamy ir Chrisas Christie) jau pasitraukė iš kovos anksčiau. Pagrindinė kova vyko tarp D. Trumpo ir buvusios Pietų Karolinos gubernatorės Nikki Haley.

„Jie griauna mūsų šalį, norėčiau, kad tai įvyktų greičiau“, – užsidarius rinkimų apygardoms kalbėdamas apie artėjančius prezidento rinkimus teigė D. Trumpas, nors dar laukia ne vieni pirminiai rinkimai ir nominacija Respublikonų konvencijoje liepos mėnesį.

Buvęs JAV prezidentas įsitikinęs – kelias į lapkritį vyksiančius JAV prezidento rinkimus jam yra tiesus, atviras ir be kliūčių. Taip galvoja ne jis vienas. Pietų Karolina šiemet pirmoji iš JAV Pietų laiko pirminius rinkimus, ir čia dažnai išpranašaujama, kas laimės respublikonų kandidatūrą į prezidentus. Vis dėlto N. Haley, nors ir pralaimėjusi savo „namų“ valstijoje, dar anksčiau savo rinkėjams žadėjo liksianti pirminiuose rinkimuose bent jau iki „Super antradienio“ – kovo 5 d., kai pirminius rinkimus arba sueigas laiko 15 valstijų (ir JAV užjūrio teritorija Amerikos Samoa).

2024 02 25 02:26
Spausdinti