Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


TERORIZMAS
Prancūzijos Alpėse per išpuolį peiliu sužeisti keturi vaikai ir suaugusysis
BNS
Scanpix
Prancūzijos pareigūnai tiria nusikaltimo vietą.

Prancūzijos Alpėse ketvirtadienį peiliu ginkluotas vyras užpuolė prie ežero žaidusią ikimokyklinio amžiaus vaikų grupę, sužeidė keturis vaikus ir suaugusįjį.

Šis incidentas sukrėtė visą Prancūziją.

Įtariamasis yra kiek vyresnis nei 30 metų vyras iš Sirijos, balandį Švedijoje gavęs pabėgėlio statusą, naujienų agentūrai AFP nurodė šaltinis policijoje.

Liudininkai teigė, kad peiliu ginkluotas įtariamasis įvykio vietoje blaškėsi ir turbūt puldinėjo atsitiktinius žmones. Policija jį pašovė netoli Ansi ežero kranto.

„Jis norėjo visus užpulti. Aš atsitraukiau, o jis puolė prie seno vyro ir moters ir peiliu subadė senolį“, – vietiniam laikraščiui „Dauphine Libere“ pasakojo parke bėgiojęs buvęs profesionalus futbolininkas Anthony Le Tallecas.

Kitas liudininkas, vardu Malo, televizijos kanalui BFM sakė, kad įtariamasis, užpuolęs vaikus ir pagyvenusį asmenį, kažką šaukė, bet nelabai suprantamai.

Saugumo šaltinis AFP sakė, kad du vaikai, kuriems, kaip manoma, yra maždaug treji metai, ir suaugęs asmuo šiuo metu yra kritinės būklės ir kovoja dėl gyvybės ligoninėje.

Policijos šaltinis teigė, kad įvykio vietoje sulaikytas vyras vis dar tikrinamas, bet anksčiau nebuvo žinomas Prancūzijos saugumo tarnyboms.

Prancūzijos Alpėse, netoli sienos su Šveicarija, esantis Ansi miestelis yra populiari turistų lankoma vieta, kur sekmadienį turi prasidėti vienas didžiausių pasaulyje animacinių filmų festivalių.

Prancūzijos prezidentas prezidentas Emmanuelis Macronas ketvirtadienį pasmerkė šį išpuolį.

„Tauta sukrėsta. Galvojame apie aukas, jų šeimas ir gelbėjimo tarnybas“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė jis.

Įtariamojo motyvai ir tapatybė tiriami, o vietos prokuroras daugiau informacijos turėtų pateikti spaudos konferencijoje.

Tikėtina, kad ketvirtadienio išpuolis paskatins atidžiau nagrinėti imigracijos ir prieglobsčio politiką, o dešiniojo sparno politikai iš karto pasinaudojo įtariamo nusikaltėlio pabėgėlio statusu.

2023 06 08 16:30
Spausdinti