Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
Prieš derybas dėl grūdų Odesos regione vėl surengta masinė dronų ataka
ELTA
Telegram
Rusų dronų ataka Odesos srityje.

Ukrainos pareigūnai pirmadienį pranešė, kad Rusija surengė „masinę“ dronų ataką prieš Ukrainos Odesos regioną ir padarė žalos grūdų eksporto centrui prie Dunojaus upės.

Smūgiai buvo suduoti likus kelioms valandoms iki Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir Turkijos vadovo Recepo Tayyipo Erdogano susitikimo Rusijoje. Pastarasis tikisi atgaivinti liepos mėnesį Maskvos nutrauktą susitarimą dėl grūdų, kuriuo siekiama išsaugoti Ukrainos eksportą per Juodąją jūrą.

„Mūsų oro gynybos pajėgos numušė 17 dronų“, – „Telegram“ parašė regiono gubernatorius Olegas Kiperas, pridūręs, kad civilių aukų nėra.

„Tačiau, deja, yra ir pataikymų, – rašė jis. – Keliose Izmailo rajono gyvenvietėse buvo apgadinti sandėliai ir gamybiniai pastatai, žemės ūkio technika ir pramonės įmonių įranga“.

Dunojaus upės Izmailo uostas, kuris ribojasi su NATO nare Rumunija, po Rusijos pasitraukimo iš JT tarpininkaujamo susitarimo dėl grūdų tapo pagrindiniu Ukrainos produktų eksporto maršrutu.

Ukrainos kariuomenė teigė, kad Rusija per „masinę“ naktinę ataką, kuri „buvo nukreipta prieš Dunojaus srities civilinę infrastruktūrą“, naudojo Irano gamybos dronus „Shahed“.

Šie smūgiai buvo surengti kitą dieną po to, kai Ukraina atrėmė Rusijos dronų ataką tame pačiame regione, o Rusijos kariuomenė sekmadienį pranešė, kad taikėsi į degalų saugyklas Dunojaus Reni uostamiestyje.

Rusai teigia „sunaikinę keturis Ukrainos laivus“

Rusija pirmadienį pranešė, kad Juodojoje jūroje sunaikino keturis Ukrainos karinius laivus su kariais.

„Juodosios jūros laivyno jūrų aviacijos lėktuvai sunaikino 4 JAV gamybos greitaeigius karinius laivus „Willard Sea Force“ su Ukrainos ginkluotųjų pajėgų desantinėmis grupėmis“, – „Telegram“ pranešė Rusijos gynybos ministerija.

Ministerija nurodė, kad laivai „plaukė link Tarchankuto kyšulio Krymo pakrantėje“, nepateikdama išsamesnės informacijos.

Pasak „Unian“, Ukraina kol kas nekomentuoja šios rusų informacijos.

Rugpjūčio 30 dieną Rusija pranešė, kad per panašią ataką jos pajėgos Juodojoje jūroje sunaikino keturis Ukrainos karinius laivus, kuriuose buvo iki 50 karių.

Ankstyvą pirmadienio rytą ministerija pranešė, kad atrėmė atskirą Ukrainos ataką virš Juodosios jūros. „Ukrainos bepiločiai orlaiviai buvo sunaikinti ore virš Juodosios jūros netoli Krymo pusiasalio“, – rašė ji „Telegram“.

2023 09 04 10:25
Spausdinti