Meniu
Prenumerata

pirmadienis, balandžio 29 d.


RUSIJOS RINKIMAI
Prieš Putino „rinkimus“ į okupuotas Ukrainos teritorijas vežami Rusijos gvardiečiai ir „tituškos“
ELTA
Kremlin.ru
Vladimiras Putinas.

Į laikinai okupuotas Ukrainos teritorijas įsibrovėliai veža Rusijos gvardiečius ir „tituškas“ iš prokremliškų jaunimo organizacijų, kurie stebės tvarką per vadinamuosius Rusijos prezidento rinkimus.

Tai pranešė Nacionalinio pasipriešinimo centras, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

„Saugoti rinkimų apylinkių“ į laikinai okupuotas teritorijas atvyksta „savanoriai“ ir privatūs apsaugininkai. Priešas ruošiasi plačiu mastu imituoti „rinkimų procesą“, kuris pagal Kremliaus planą turi legalizuoti okupaciją pasaulio visuomenės akyse. Smogikai vežami į regioną, kad būtų daromas spaudimas vietos gyventojams“, – rašoma pranešime.

Į laikinai okupuotas teritorijas jau atvyko daugiau kaip 10 tūkst. Rusijos gvardiečių, kurie lydės „rinkimų komisijų“ narius ir vaikščios po vietos gyventojų namus. Kremlius atveža ir „savanorių“ iš vadinamųjų kovinės brolijos kuopų.

Pagal planą „tituškos“ kontroliuos balsavimą tiesiogiai rinkimų apylinkėse, jiems padės privatūs apsaugininkai iš Maskvos įmonių, kurios taip pat siunčia savo smogikus į Ukrainą.

„Visi šio farso dalyviai yra teisėti taikiniai pasipriešinimo judėjimui, dauguma jų neturi jokio socialinio statuso Rusijoje, todėl nelaimingo atsitikimo atveju negaus kompensacijų“, – pabrėžė Nacionalinio pasipriešinimo centro atstovai.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, kolaborantams iš laikinai okupuotų Ukrainos teritorijų buvo pateikti rinkėjų aktyvumo Putino „rinkimuose“ planai.

2024 02 29 12:12
Spausdinti