Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


SVEIKATA
PSO: skiepai nuo COVID-19 Europoje išgelbėjo mažiausiai 1,4 mln. gyvybių
BNS
Pixabay
Asociatyvi nuotr.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) antradienį paskelbė, kad COVID-19 skiepai Europoje išgelbėjo mažiausiai 1,4 mln. gyvybių, tuo pat metu pabrėždama, jog virusas niekur nedingo.

PSO Europos regione, apimančiame 53 valstybes, įskaitant Centrinės Azijos šalis, užregistruota daugiau kaip 277,7 mln. COVID-19 atvejų ir daugiau kaip 2,2 mln. mirties nuo šios ligos atvejų, rodo organizacijos 2023 metų gruodžio 19-osios – naujausi – duomenys.

„Šiandien mūsų regione yra 1,4 mln. žmonių, daugiausia pagyvenusių, kurie džiaugiasi gyvenimu su savo artimaisiais, nes priėmė gyvybiškai svarbų sprendimą pasiskiepyti nuo COVID-19“, – reporteriams sakė PSO Europos regiono direktorius Hansas Kluge.

„Vien pirmosios stiprinamosios dozės išgelbėjo maždaug 700 tūkst. gyvybių“, – pabrėžė jis.

H. Kluge teigimu, žmonėms žiemą būtina saugotis, ypač pažeidžiamiausiems.

„Mums mokantis gyventi su COVID-19 ir kitais kvėpavimo takų virusais, absoliučiai būtina pažeidžiamoms populiacijoms pagal rekomendacijas atnaujinti savo skiepus nuo COVID-19 ir gripo“, – sakė jis.

H. Kluge taip pat sakė, kad Europa privalo toliau investuoti į savo sveikatos apsaugos sistemas.

„Galime būti nepasirengę neįprastiems dalykams, tokiems kaip naujo, sunkesnę ligą sukeliančio COVID-19 varianto ar dar nežinomo patogeno atsiradimas“, – pabrėžė jis.

H. Kluge paragino skirti didesnį finansavimą, kad būtų išspręstas sveikatos apsaugos sistemos darbuotojų ir pagrindinių vaistų trūkumas.

„Esu labai susirūpinęs, kad sveikatos [klausimas] sprūsta iš politinės darbotvarkės ir kad mes nesprendžiame tiksinčios delstinės bombos, su kuria susiduria mūsų sveikatos ir slaugos darbo jėga“, – sakė H. Kluge.

2024 01 17 09:24
Spausdinti