Meniu
Prenumerata

šeštadienis, gegužės 4 d.


RUSIJOS AGRESIJA
Rusams susprogdinus Kachovkos HE užtvanką, evakuojami Chersono srities gyventojai
ELTA
Scanpix
Sugriauta užtvanka.

Chersono srities karinė vadovybė pranešė, kad, rusams susprogdinus Kachovkos hidroelektrinės užtvanką, vanduo pasieks kritinį lygį per penkias valandas.

Kaip informuoja UNIAN, tai skubiame kreipimesi į gyventojus pareiškė Chersono srities karinės administracijos vadovas Oleksandras Prokudinas.

„Rusijos kariuomenė įvykdė dar vieną teroro aktą – susprogdino Kachovkos hidroelektrinę. Po penkių valandų vanduo pasieks kritinį lygį, pradėta pavojingų rajonų gyventojų evakuacija", – sakė pareigūnas.

Jis paragino žmones skubiai susirinkti dokumentus bei būtiniausius daiktus ir laukti evakuacinių autobusų.

O. Prokudinas patikino, kad visų atitinkamų operatyvinių tarnybų atstovai ir kariškiai dirba vietoje.

Chersono srities karinės administracijos vadovas taip pat kreipėsi į kairiojo Dniepro kranto gyventojus, prašydamas gelbėtis ir palikti pavojingus rajonus.

Be to, paskelbta schema, kurioje nurodytos vietos, kur reikia vykti pavojinguose rajonuose esantiems žmonėms.

Kaip anksčiau pranešė UNIAN, birželio 6 d. okupantai rusai susprogdino Kachovkos hidroelektrinę. Šį faktą patvirtino Ukrainos Pietų operatyvinės karinės vadovybės atstovai. Dabar tikslinamas sugriovimo mastas, vandens greitis ir apimtis, galimos potvynių vietos.

Kachovkos vandens telkinys yra žemutinė ir paskutinė (šeštoji) Dniepro vandens telkinių kaskados pakopa. Ji yra Chersono srityje netoli Naujosios Kachovkos miesto. Žemiau pasroviui yra Chersonas.

2023 06 06 09:18
Spausdinti