Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


KARAS UKRAINOJE
Rusija įspėja apie pasekmes, jei JAV raketos bus perduotos Ukrainai
BNS
Unsplash
Kremlius.

Rusijos užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį įspėjo, kad, jei Jungtinės Valstijos patvirtins pranešimus apie planus pristatyti Ukrainai modernias priešlėktuvines gynybos raketas, tai bus „dar vienas provokacinis JAV žingsnis“, kuris gali išprovokuoti Maskvos atsaką.

Ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova per kassavaitinę informacinę spaudos konferenciją sakė, kad Jungtinės Valstijos „faktiškai tapo karo Ukrainoje šalimi“, nes buvo pranešta, kad Vašingtonas Kyjivui suteiks „Patriot“ raketų „žemė–oras“ – pažangiausių raketų, kurias Vakarai iki šiol yra pasiūlę, kad padėtų Kyjivui atremti Rusijos oro atakas.

Didėjanti JAV karinė pagalba, įskaitant tokių sudėtingų ginklų perdavimą, „reikštų dar platesnį karinio personalo įsitraukimą į karo veiksmus ir galėtų turėti galimų pasekmių“, pridūrė M. Zacharova.

Ji nenurodė, kokios tai galėtų būti pasekmės.

JAV pareigūnai antradienį pranešė, kad Vašingtonas yra pasirengęs pritarti raketų „Patriot“ išsiuntimui į Ukrainą ir pagaliau patenkinti skubų Ukrainos lyderių prašymą perduoti veiksmingesnių ginklų, kurie leistų numušti į šalį skriejančias rusiškas raketas, kurios jau apgadino didelę dalį šalies gyvybiškai svarbios infrastruktūros. Tikimasi, kad netrukus bus paskelbtas oficialus pranešimas.

Ukraina kol kas atsargiai reaguoja į tokius pranešimus. Ukrainos gynybos ministro pavaduotoja Hana Maliar ketvirtadienį Kyjive žurnalistams sakė, kad tokios ginkluotės tiekimas tebėra „opus klausimas ne tik Ukrainai, bet ir mūsų partneriams“, ir kad oficialų pranešimą apie tokį susitarimą gali padaryti tik prezidentas Volodymyras Zelenskis arba gynybos ministras Oleksijus Reznikovas.

2022 12 16 07:53
Spausdinti