Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


DERYBOS
Rusija sako esanti pasirengusi aptarti su JAV galimą apsikeitimą kaliniais
BNS
Scanpix
B. Griner.

Maskva pasirengusi su Vašingtonu aptarti prezidentų lygiu galimą apsikeitimą kaliniais, penktadienį pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministras, ankstesnę dieną šalies teismui pripažinus amerikiečių krepšinio žvaigždę Brittney Griner kalta dėl narkotikų kontrabandos.

„Esame pasirengę aptarti šią temą, bet tik prezidentų Vladimiro Putino ir Joe Bideno sukurtu bendravimo kanalu“, – spaudos konferencijoje sakė Kambodžoje viešintis Sergejus Lavrovas.

„Yra specialus prezidentų įsteigtas kanalas, ir nepaisant tam tikrų viešų pareiškimų, jis vis dar veikia“, – sakė ministras.

„Jei amerikiečiai vėl nuspręs užsiimti viešąja diplomatija ir skelbti griausmingus pareiškimus.., tai jų reikalas ir problema“, – kalbėjo S. Lavrovas, pridūręs, kad Vašingtonas „negali“ dirbti „profesionaliai ir ramiai“.

Ketvirtadienį Rusijos teismas pripažino JAV krepšininkę B. Griner kalta dėl narkotikų kontrabandos ir laikymo ir skyrė jai devynerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Praėjusią savaitę JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas žengdamas neįprastą žingsnį pasikalbėjo telefonu su S. Lavrovu ir sakė spaudęs jį priimti pasiūlymą paleisti B. Griner ir už šnipinėjimą Rusijoje nuteistą amerikietį Paulą Whelaną.

Su pasiūlymu susipažinę šaltiniai sakė, kad jame numatyta iškeisti B. Griner ir P. Whelaną į liūdnai pagarsėjusį nuteistą Rusijos ginklų prekeivį Viktorą Butą.

2022 08 05 10:56
Spausdinti