Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
Rusija skelbia apie pažangą Ukrainos Bachmuto šiaurėje ir pietuose
BNS
Scanpix
Bachmutas iš paukščio skrydžio.

Rusija šeštadienį paskelbė apie pasiektą pažangą įnirtingų kovų epicentru tapusio Rytų Ukrainos Bachmuto miesto šiaurėje ir pietuose.

Užimti Bachmutą Maskva stengiasi nuo pernai vasaros ir mūšis dėl šio miesto yra ilgiausias ir kruviniausias nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios, o Bachmutas įgijo didžiulę simbolinę reikšmę, nors analitikai teigia, kad jis neturi didelės strateginės vertės.

Kyjivas sako, kad mūšis už šį pramoninį miestą yra labai svarbus siekiant sulaikyti Rusijos pajėgas palei visą rytinį frontą.

„Wagner“ šturmo būriai sėkmingai pasistūmėjo į priekį ir užėmė du rajonus miesto šiauriniame bei pietiniame pakraščiuose“, – per spaudos konferenciją šeštadienį pranešė Rusijos gynybos ministerija.

Rusijos samdinių grupė „Wagner“, kuriai vadovauja su Kremliumi siejamas verslininkas Jevgenijus Prigožinas, teigia vadovaujanti Rusijos puolimui prieš Bachmutą.

Pasak ministerijos, Ukrainos pajėgos, „traukdamosi, sąmoningai naikina miesto infrastruktūrą ir gyvenamuosius pastatus, siekdamos sulėtinti“ Maskvos pajėgų pažangą.

Naujienų agentūra AFP negalėjo nepriklausomai patikrinti, kokia yra padėtis vietoje.

Manoma, kad ir Rusija, ir Ukraina kovose dėl Bachmuto patyrė didžiulių nuostolių.

Penktadienį Rusija sakė siekianti užimti vakarinius miesto, kuriame kadaise gyveno 70 tūkst. žmonių, rajonus.

O ketvirtadienį Maskva skelbė, kad jos kariai blokuoja ukrainiečių pajėgų patekimą ar išvažiavimą iš Bachmuto, tačiau Kyjivas tai paneigė ir pareiškė, kad Ukrainos pajėgos gali „pristatyti atsargas, amuniciją ir vaistus“ ir išvesti sužeistus karius iš miesto.

2023 04 15 17:11
Spausdinti