Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


Rusija suteiks mokesčių amnestiją kariams Ukrainoje
BNS
Unsplash

Rusijos valdžia penktadienį paskelbė, kad Ukrainoje dislokuoti kariai ir valstybės tarnautojai bus atleidžiami nuo pajamų mokesčio – tai naujausios pastangos paskatinti rusų paramą „karinei operacijai“ Ukrainoje.

Naujoji priemonė taikoma visiems, kovojantiesiems keturiose Ukrainos teritorijose, kurias Rusija yra paskelbusi savo teritorija, nors jų visiškai nekontroliuoja: Donecko, Luhansko, Chersono ir Zaporižios srityse.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas citavo antikorupciniame įstatyme numatytą išimtį, kurios detales Rusijos valdžia paskelbė ketvirtadienio vakarą.

Keturiuose regionuose tarnaujantys kariai, policininkai, saugumo tarnybų darbuotojai ir kiti valstybės tarnautojai nebeturi teikti informacijos apie „savo pajamas, išlaidas, turtą“, sakoma dekrete.

Dekretu jiems taip pat suteikiama teisė gauti „apdovanojimus ir dovanas“, jei jos yra „humanitarinio pobūdžio“ ir gautos vykdant „karinę operaciją“ Ukrainoje.

Ji taikoma tarnaujančių asmenų partneriams bei vaikams ir galioja nuo 2022 metų vasario 24 dienos, kai Rusija pradėjo karinius veiksmus Ukrainoje.

Kremlius parengė nemažai paskatų rusams kovoti Ukrainoje, siūlydamas pinigines paskatas, bankininkystės ir nekilnojamojo turto lengvatas ir žadėdamas finansinę pagalbą šeimoms artimųjų mirties ar sužeidimo atveju.

Rusijoje kariai ir aukšto rango pareigūnai, artimi šalies kariniam-pramoniniam kompleksui, nuolat nuteisiami korupcijos bylose, kuriose pasisavinamos didelės pinigų sumos.

2022 12 31 11:30
Spausdinti