Meniu
Prenumerata

pirmadienis, balandžio 29 d.


KARAS UKRAINOJE
Rusija teigia „sunaikinusi“ ukrainiečių komandosų būrį pietų Ukrainoje
ELTA
Telegram
Rusų karys.

Ketvirtadienį Rusija pareiškė atrėmusi Ukrainos specialiųjų pajėgų mėginimą išsilaipinti Tendros nerijos smėlio seklumoje Juodojoje jūroje, Rusijos pajėgų kontroliuojamoje teritorijoje, ir nukovusi „iki 25“ ukrainiečių karių.

„Rusijos pajėgos (...) sunaikino Ukrainos komandosų grupę (...) mėginusią išsilaipinti iš greitaeigių katerių“, – sakoma Gynybos ministerijos kasdieniame pranešime ir priduriama, kad vienas Ukrainos karys buvo paimtas į nelaisvę. Taip pat teigiama, kad per operaciją paimti keturi ukrainiečių laivai, o penktasis pabėgo.

Ukrainos specialiųjų pajėgų pareiškime sakoma, kad dalis jų karių „didvyriškai žuvo per kovinę misiją“, tačiau išsamesnė informacija nepateikta. Taip pat sakoma, kad dauguma grupės karių „pasitraukė“ atlikę „ypatingą misiją“.

Ukrainos pajėgos daugelį mėnesių mėgina persikelti per Dnipro upę į Rusijos pajėgų užimtą Chersono srities dalį. Ukrainos pajėgoms pavyko įtvirtinti placdarmą aplink Krynkų kaimą toliau į šiaurę nuo tos vietos, kur mėginta išsilaipinti, tačiau pastangos jį plėsti buvo atremtos.

Anksčiau šį mėnesį Rusijos prezidentas V. Putinas pareiškė, kad Rusijos kariuomenė užėmė Krynkus, bet Ukrainos valdžia tai neigia.

2024 02 29 12:39
Spausdinti