Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
Rusija teigia sustiprinusi atakas prieš Ukrainą
ELTA
Scanpix
Neseniai vykdyto apšaudymo Donecke padariniai.

Maskva suintensyvino smūgius Ukrainos karinei infrastruktūrai, atsakydama į išpuolius Rusijos kontroliuojamoje teritorijoje, pirmadienį pareiškė gynybos ministras Sergejus Šoigu.

„Atsižvelgiant į vadinamojo kontrpuolimo nesėkmę, Kyjivas... sutelkė dėmesį į teroristinių išpuolių prieš civilinę infrastruktūrą vykdymą, – sakė S. Šoigu. – Mūsų smūgių prieš Ukrainos karinius objektus... intensyvumas buvo gerokai padidintas“.

Pasak jo, Rusijos kariuomenė ėmėsi „papildomų priemonių, kad sustiprintų apsaugą nuo atakų iš oro ir jūros“.

Kremlius pareiškė, kad neseniai įvykdyta dronų ataka prieš Maskvą buvo Ukrainos „desperacijos aktas“ dėl nesėkmių mūšio lauke.

Atakos prieš gyventojus

Iš Ukrainos pranešama, kad Rusijos kariuomenė apšaudė gimnaziją Bilozerkoje, Chersono regione, ir apgadino pastatą bei aplinkinius gyvenamuosius namus. Per apšaudymą nukentėjo mokyklos siena, išdužo langai. Taip pat apgadinti aplinkiniai gyvenamieji pastatai ir ūkiniai pastatai. Tačiau nė vienas civilis gyventojas nenukentėjo.

Kaip pranešta anksčiau, pirmadienį Rusijos kariai apšaudė centrinę Chersono dalį, vienas žmogus žuvo ir dar keturi buvo sužeisti. Visi jie – komunalinių paslaugų bendrovės darbuotojai. Taip pat priešas atakavo Chersono Korabelio rajoną, yra žuvęs ir sužeistas žmogus.

Taip pat Rusijos kariai vėl apšaudė Borivskos bendruomenę Iziumo rajone, Charkivo regione, padaryta žala privačiam sektoriui. Apie tai „Telegram“ pranešė Charkivo regiono karinė administracija.

„Rusai apšaudė Borivskos bendruomenę Iziumo rajone. Okupantai surengė antskrydį į Druželiubivkos kaimą. Apšaudymas apgadino privatų namą. Priešas taip pat apšaudė Šyikivkos kaimą iš artilerijos“, – sakoma pranešime. Kol kas informacijos apie nukentėjusius žmones nėra.

Anksčiau buvo pranešta, kad sekmadienio vakarą dėl Rusijos apšaudymo Šyikivkos kaime žuvo 74 metų moteris. Buvo sužeisti 53 metų moteris ir 76 metų vyras, apgadinti privatūs namai.

Charkovo regione apšaudomos kai kurios Borivsko bendruomenės gyvenvietės, nes jos yra netoli fronto linijos Lymano kryptimi.

Pirmadienio rytą per Rusijos raketų ataką prieš Dniepropetrovsko regiono Kryvyj Riho miestą sužeistųjų skaičius išaugo iki 53, tarp jų – penki vaikai. Apie tai regiono gubernatorius Serhijus Lysakas pranešė „Telegram“.

„Jau yra 53 sužeistieji. Penki iš jų – vaikai“, – sakoma pranešime.

S. Lysakas teigė, kad beveik 150 gyventojų iš sugriauto daugiaaukščio pastato išsigelbėjo patys. Gelbėtojai taip pat padėjo iš pastato išeiti dar 30 žmonių.

Pirmadienį apie 9 val. rusai dviem raketomis smogė Kryvyj Rihui, taikydamiesi į daugiabutį namą ir švietimo įstaigą. Per išpuolį žuvo mažiausiai keturi žmonės. Po griuvėsiais taip pat dar gali būti likę žmonių.

2023 07 31 15:48
Spausdinti