Meniu
Prenumerata

pirmadienis, balandžio 29 d.


RUSIJOS INVAZIJA
Rusija turi apie 1500 kovinių lėktuvų, bet Ukraina kasdien juos naikina
ELTA
Scanpix
Asociatyvi nuotrauka.

Rusija turi apie 1500 kovinių lėktuvų, tačiau Ukrainos gynybos pajėgos nuolat naikina Rusijos aviaciją.

Tai interviu naujienų agentūrai „Ukrinform“ pareiškė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Oro pajėgų atstovas Jurijus Ihnatas.

„Lėktuvai įvairūs – kariniai transporto lėktuvai, strateginė aviacija, naikintuvai, šturmo lėktuvai ir kt. Skaičiuojame ir tuos, kurie buvo sunaikinti žemėje. Ar pamenate, kiek sraigtasparnių vienu metu buvo sunaikinta Čornobajivkoje? Rusija turi daug aviacijos. Maždaug 1500 kovinių lėktuvų, kuriuos Rusija laiko visoje savo teritorijoje, tarp jų yra ir pasenusių. Sraigtasparnių jie taip pat turi pakankamai. Bet jei net iš 1500 apie 300 buvo sunaikinta, tai jau didelis procentas. Jūs kasdien matote, kaip naikinama jų aviacija“, – sakė J. Ihnatas.

Jis taip pat pažymėjo, kad Rusija kasmet patiekia naujų orlaivių, tačiau jų nėra tiek daug, kiek giriasi jos ekspertai.

„Pavyzdžiui, pernai buvo pristatyti keturi lėktuvai Su-30SM ir keli lėktuvai Su-34. Tai tikrai ne tiek, kiek jie iškilmingai skelbia. Bet mes, kaip matote, taip pat daug sunaikinome“, – sakė atstovas.

Atsakydamas į klausimą apie priešo aviacijos parko nusidėvėjimą, J. Ihnatas pažymėjo, kad į tai nereikėtų dėti vilčių, nes Rusija turi gamyklų, kurios gali atnaujinti senus lėktuvus ir pratęsti jų eksploatavimo laiką. Kai dėl atvejų, kai Rusijos lėktuvai „pameta“ raketas ir bombas net Rusijos Federacijos teritorijoje, tai jie gali būti nulemti pilotų neprofesionalumo ar kažkokių techninių veiksnių.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, vasario 17-osios rytą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Oro pajėgų daliniai šalies rytuose sunaikino du Rusijos naikintuvus-bombonešius Su-34 ir vieną naikintuvą Su-35.

Vasario 19 d. rytuose Ukrainos gynėjai numušė dar du priešo lėktuvus. Pasak Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado Oleksandro Syrskio, buvo pataikyta į naikintuvą-bombonešį Su-34 ir naikintuvą-bombonešį Su-35S, kurie valdomosiomis aviacinėmis bombomis atakavo Ukrainos karių pozicijas.

Trečiadienį, vasario 21 d., Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Oro pajėgos sunaikino dar vieną priešo naikintuvą-bombonešį Su-34.

2024 02 21 15:07
Spausdinti