Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


GINKLAVIMOSI VARŽYBOS
Rusijos karinės ambicijos kosmose: JAV pripažįsta naujas grėsmes
ELTA
Scanpix

JAV vyriausybė patvirtino, kad Rusija kuria karinius pajėgumus, skirtus naudoti prieš palydovus kosmose. Tai ketvirtadienį Vašingtone pareiškė Nacionalinės Saugumo Tarybos komunikacijos direktorius Johnas Kirby.

Jis teigė negalįs nieko pasakyti apie šios grėsmės specifiką, tačiau pabrėžė, kad tiesioginio pavojaus „kieno nors saugumui“ nėra. Nors atitinkamas siekis kelia nerimą, tačiau tai nėra „aktyvus pajėgumas“, akcentavo J. Kirby. Rusijos veikla esą stebima, ji ir toliau bus vertinama labai rimtai.

„Mes čia nekalbame apie ginklą, kuris gali būti panaudotas žmonėms užpulti ar čia, Žemėje, sukelti fizinį sunaikinimą“, – teigė J. Kirby. Paklaustas, ar tai branduolinis ginklas, jis sakė negalįs detaliau to pakomentuoti.

Kelios JAV žiniasklaidos priemonės, įskaitant „The New York Times“ ir stotis ABC bei „Fox News“, trečiadienio vakarą pranešė apie naujas Rusijos branduolines ambicijas kosmose. Jos minėjo naują informaciją apie rusų branduolinius pajėgumus, kurie gali būti nukreipti prieš palydovus kosmose ir taip kelti grėsmę nacionaliniam ir tarptautiniam saugumui.

2024 02 16 12:46
Spausdinti