Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
Rusijos kariuomenė teigia, kad Bachmutas visiškai „išlaisvintas“
BNS
Scanpix
Rusai Bachmute.

Rusijos kariuomenė vėlai šeštadienį pareiškė, kad Ukrainos rytuose esantis Bachmuto miestas, tapęs ilgiausio mūšio nuo Maskvos invazijos į Ukrainą pradžios vieta, yra visiškai išlaisvintas.

Pareiškimas pasirodė po to, kai Rusijos karinė samdinių bendrovė „Wagner“ paskelbė užėmusi šį miestą.

„Dėl „Wagner“ puolimo dalinių puolamųjų veiksmų, remiant „Pietinio“ dalinio artilerijai ir aviacijai, buvo užbaigtas Artiomovsko miesto išlaisvinimas“, – nurodė Rusijos gynybos ministerija, pavartojusi ankstesnį rusišką Bachmuto pavadinimą.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasveikino „Wagner“ ir nacionalinę kariuomenę su šiuo laimėjimu, sakoma Kremliaus pranešime, kurį citavo Rusijos naujienų agentūros.

„Vladimiras Putinas pasveikino „Wagner“ šturmo dalinius ir visus Rusijos ginkluotųjų pajėgų dalinių kariškius, suteikusius jiems būtiną paramą ir priedangą, užbaigus Artiomovsko išlaisvinimo operaciją“, – Kremliaus pranešimą citavo naujienų agentūra TASS.

„Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas anksčiau šeštadienį pareiškė, kad Bachmutas visiškai kontroliuojamas, bet Kyjivas sakė, kad mūšiai tęsiasi, nors ir pripažino, kad padėtis yra kritinė.

Bachmute, druskos kasyklų mieste, kuriame kadaise gyveno 70 000 žmonių, vyksta ilgiausias ir kruviniausias mūšis per daugiau nei metus trunkantį Maskvos plataus masto puolimą Ukrainoje.

J. Prigožino pareiškimas nuskambėjo tuo metu, kai Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis dalyvavo Didžiojo septyneto (G 7) aukščiausiojo lygio susitikime Japonijoje.

2023 05 21 10:25
Spausdinti