Meniu
Prenumerata

pirmadienis, balandžio 29 d.


BOLIVUDAS KARO FRONTE
Rusų fronto pusėje atsidūrę indai prašė leisti grįžti namo, bet Maskva prašymų neišgirdo
ELTA
Unsplash
Asociatyvi nuotr.

Indijos užsienio reikalų ministerija penktadienį patvirtino, kad keletas šalies piliečių užsirašė į Rusijos kariuomenę „pagalbiniais darbininkais“ ir nurodė, kad šiuo metu su Maskva vyksta derybos dėl jų atleidimo.

Dienraštis „Hindu“ trečiadienį pranešė, kad įvairiuose pasienio miestuose visoje Rusijos karo Ukrainoje fronto linijoje yra įstrigę maždaug 18 Indijos piliečių.

Dienraščio teigimu, mažiausiai trys iš jų buvo „priversti“ kautis Rusijos pusėje.

Užsienio reikalų ministerija nepatvirtino, ar Indijos piliečiai dalyvavo kokiuose nors kariniuose veiksmuose.

Tačiau ji išplatino pranešimą, kuriame teigė, kad jai yra „žinoma, jog keletas Indijos piliečiu užsirašė į Rusijos kariuomenę pagalbiniais darbininkais“.

„Indijos ambasada reguliariai derasi su atitinkamomis Rusijos institucijomis dėl jų atleidimo pirma laiko“, – nurodoma pranešime.

„Mes raginame visus Indijos piliečius būti budriais ir nesivelti į šį konfliktą.“

Dienraštyje „Hindu“ išspausdintame straipsnyje teigiama, kad indus apgavo Dubajuje veikiantys verbuotojai, pažadėję jiems dideles algas ir Rusijos pasus.

Teigiama, kad atvykus į Maskvą indus „rusų armija apmokė (naudotis) ginklais ir amunicija“, o sausį jie buvo išsiųsti į frontą.

Dienraštis paaiškino, kad nors pirmiau buvo pranešta, jog keletas Indijos piliečių šiame konflikte savanoriais įstojo į Ukrainos pajėgas, tai yra pirmas žinomas atvejis, kai indai, kaip teigiama, prisijungė prie kitos konflikto pusės.

Vienas iš vyriškių dienraščiui sakė, kad jo „daugybės prašymų“ leisti jam grįžti namo Indijos ambasada Maskvoje „neišgirdo“.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pripažino, kad nuo Rusijos invazijos pradžios praėjus dvejiems metams, padėtis fronto linijoje šiuo metu yra „itin sudėtinga“.

Ukrainos padėtį blogina tai, kad yra blokuojama JAV pagalba, kontrpuolimas prieš didesnę ir geriau aprūpintą kariuomenę žlugo, o kariams kuo toliau, tuo labiau trūksta amunicijos.

2024 02 23 13:00
Spausdinti